Dette er munnbind-rådene

Myndighetene anbefaler munnbind på offentlig kommunikasjon med økende smitte, der det ikke er mulig å holde en meters avstand.

MUNNBIND: Regjeringen anbefaler at folk i Oslo kommune og bo- og arbeidsmarkedsregionen Indre Østfold fra mandag av bruker munnbind i kollektivtrafikken når det er fullt og umulig å holde én meter avstand. Både engangsmunnbind og tøymunnbind kan brukes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye snakk om munnbind og hvorvidt dette skal anbefales på for eksempel kollektivtrafikken, de siste ukene.

Flere har etterlyst en nasjonal anbefaling fra myndighetene. Både helseminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg har uttalt at befolkningen bør forberede seg på anbefalinger om bruk av munnbind i kollektivtrafikken der det er vanskelig å holde den anbefalte avstanden til andre.

Og nå er rådene klare.

Helseminister Bent Høie presenterte de nye anbefalingene på en pressekonferanse fredag 14. august.

Slik er munnbind-rådene

Dette er rådene:

Anbefaler munnbind på fulle busser og tog i Oslo og Indre Østfold-regionen:

Regjeringen anbefaler at folk i Oslo kommune og bo- og arbeidsmarkedsregionen Indre Østfold fra mandag av bruker munnbind i kollektivtrafikken når det er fullt og umulig å holde én meter avstand. Både engangsmunnbind og tøymunnbind kan brukes.

Anbefalingen om bruk av munnbind ved trengsel på offentlig transport i Oslo kommune og i bo- og arbeidsmarkedsregionen Indre Østfold gjelder i første omgang fra mandag 17. august og to uker fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer