Dette er nordmenns favorittreisemål

Vi reiser til Gran Canaria igjen og igjen.

NORDMENNS FAVORITT-ØY: En rekke nordmenn velger å reise til Gran Canaria om vinteren. Foto: Colourbox.com
NORDMENNS FAVORITT-ØY: En rekke nordmenn velger å reise til Gran Canaria om vinteren. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En urolig verdensøkonomi ser ikke ut til å påvirke nordmenns reiseplaner i tiden fremover.

Derimot planlegger halvparten av oss å reise utenlands i vinter, og da er det Gran Canaria vi først og fremst velger.

Gran Canaria frister mest

Dette viser en undersøkelse av nordmenns reisevaner foran årets vintersesong, gjennomført av Respons Analyse for reisebyrået Ticket.

Dessuten viser Tickets bookingstatistikk at Gran Canaria er favorittreisemålet for alle aldersgrupper denne vinteren, bortsett fra de yngste som heller velger Tenerife.

Hele 27 prosent av vinterens reiser går nettopp til denne Kanariøya. Og mange velger det tradisjonelle reisemålet selv til julefeiringen. Antallet julereiser til Gran Canaria har økt med 19 prosent sammenlignet med fjoråret.

Gran Canaria tilhører som kjent Spania, som totalt sett er det mest populære landet for feriehungrige nordmenn. Thailand kommer på andre- og USA på tredjeplass over hvilke land vi har bestilt ferie til i vinter.

Les også: SAS satser på flere destinasjoner i varme strøk

Lav pris og internett

Reisevaneundersøkelsen fra Ticket viser dessuten at det er enkelte ting vi syns er viktige når vi skal reise på ferie til utlandet.

Her er det pris som blir trukket frem som det aller viktigste.

Når vi velger reisemål, er prisen på reisen viktigst for 56 prosent av de spurte i undersøkelsen. Deretter prioriterer nordmenn direktefly fra eget hjemsted, og gode forbindelser.

Når nordmenn er vel fremme på reisemålet, er det derimot tilgang til internett som gjelder.

Undersøkelsen av nordmenns reisevaner viser at 61 prosent av nordmenn syns det er viktig med internett på hotellet. Lesing av nyheter hjemmefra, bruk av privat e-post og sosiale medier er det vi ønsker muligheten til også på ferien.

Les også: Flybillettene skal bli dyrere

Heller ferie enn oppussing

At nordmenn er hungrige på sol og varme, er det liten tvil om. Tall fra reisevane-undersøkelsen viser dessuten at vi heller dropper å pusse opp i heimen, enn å reise bort i vinter.

På spørsmål om hvilke kostnader man helst kutter, om man skal spare penger, er det å avlyse ferien minst aktuelt for oss nordmenn. Bare 14 prosent av deltakerne i undersøkelsen valgte dette alternativet.

Derimot sier rundt halvparten at de heller vil kutte på innredning til hjemmet, større renoveringer og restaurant- og kinobesøk.

Respons Analyse har spurt 1.060 nordmenn om deres reisevaner på vegne av Ticket.

Les også: Denne passasjeren betalte fire ganger mer enn full pris

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer