Dette er Norges beste veikro

Det er på Marché Storebaug ved Rygge du bør stoppe for en matbit.

VINNER: Marché Storebaug ved Rygge er for andre gang høyest på listen. Foto: Marché
VINNER: Marché Storebaug ved Rygge er for andre gang høyest på listen. Foto: Marché Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på bilferie i sommer? Eller blir det en del kjøring til og fra hytta eller slekt og venner?

Da ser du kanskje allerede for deg pausestopp med fete pølser og vassen kaffe? Neida, det behøver ikke være så ille å spise mat langs veien.

I hvert fall ikke hvis du stopper på Marché Storebaug ved Rygge like sør for Moss. Dette spisestedet er kåret til Norges beste veikro av DHL-guiden for andre år på rad.

DHL-guiden er transportselskapets egen variant av Michelinguiden (selv om vi ikke snakker gourmetrestauranter, men veikroer). Sjåførene i DHL Express og en gruppe ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo har testet nesten 100 veikroer og presenterer de beste i DHL-guiden, som i år kommer ut for tredje gang.

Les også: 4.301 kilokalorier: Er dette verdens verste måltid?

Gurli H Ulverud har fått hjelp av sjåfører og ernæringsstudenter til å lage guiden. Foto: DHL
Gurli H Ulverud har fått hjelp av sjåfører og ernæringsstudenter til å lage guiden. Foto: DHL Vis mer


Som i fjor har fokuset har vært på veikroene langs de største trafikkårene i landet, dvs. E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge. Denne gangen er også strekningen Trondheim-Bodø med.

Sjåførene og ernæringsstudentene har lagt vekt på både smak, kvalitet og sunnhet. Her ligger altså løvbiff og pommes frites syltynt an. I år er barnemenyene vurdert ekstra nøye.

-Vi har vurdert spisestedene etter mange kriterier, herunder hvordan maten tilbredes og balansen mellom de ulike næringsstoffene. Vi har lagt vekt på hva slags olje som brukes ved tilberedelsen og veikroene har fått ekstrapoeng hvis det er mulig å bytte ut usunn pommes frites med sunnere poteter eller salater. Veikroenes lokaler, parkeringsmuligheter og fasilitetene generelt er også vurdert, sier Ingrid Oldertrøen, Marstergradsstudent i Ernæring ved UIO i en pressemelding.

Les også: Dette spiser vi helst på farten

Blir bedre og bedre

- Dette er tredje år på rad vi utgir guiden, og det gledelige er at standarden på norske veikroer blir bedre og bedre. Dessverre er det fortsatt mange steder som bare serverer dressingrike hamburgere, fete pølser og mengder pommes frites. Vi håper likevel at DHL-guiden kan være til inspirasjon for dem som ikke nådde helt opp i år, slik at de satser mer på grønt og sunne alternativer. Vi kommer tilbake og tester neste år, avslutter Gurli H Ulverud i DHL.

Her er resten av toppsjiktet

Dersom du skal nedover E6 i Østfold er det altså Marché Storebaug du bør stoppe på. Skal du kjøre mellom Bergen og Oslo langs E16 er beste sted å stoppe for påfyll hos By the Way i Nes. Skal du kjøre RV7 er Mathuset Fossegrimen på Gol et godt valg.

Skal du inn mot Ørje og Sverige fra Oslo, er Ditt Gjestehus på Mysen beste valg. Mellom Oslo og Kristiansand er Furulund Kro i Stokke vinneren. Går turen mellom Trondheim og Oslo svinger du innom By the Way på Lillehammer for et sunt og godt måltid.

Befinner du deg lenger nord, på strekningen Trondheim-Bodø, er Nordnes Kro ved Saltdalselva stedet. Vinneren i Troms ble forøvrig Bios Café på Storslett.

Spisestedene er rangert med stjerner fra en til tre. Totalt fikk 63 spisesteder stjerner - 15 av dem fikk toppkarakter og tre stjerner. Se hele DHL-guiden og les vurderingene her.

Les også: Slik blir ferien i Norge billigere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer