Julereiser:

Dette er Norges minste

Men hvor er din favorittjulegate i Norge?

STEMNINGSFULLT: Her ser du hele julegata i Vågå sentrum. Kort, men meget stemningsfull og full av små detaljer. Foto: Odd Roar Lange
STEMNINGSFULLT: Her ser du hele julegata i Vågå sentrum. Kort, men meget stemningsfull og full av små detaljer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VÅGÅ (DinSide): Det er som å vandre inn i et julekort fra gamle dager. Med små detaljer gjemt på de underligste steder. Og innrammet mellom vakre og velholdte tømmerhus fra en svunnen tid.

Å besøke julegata i Vågå sentrum i Gudbrandsdalen er en av førjulstidens mest stemningsfulle og vakre opplevelser.

Det er slett ikke til å undres over at både fastboende og tilreisende blir blanke i øynene, og at folk gjerne reiser lang vei for å oppleve den helt spesielle julegata.

Men Vågå sin julegate i Vågåmo er ikke bare spesielt vakker. Den er også spesielt kort. Sannsynligvis landets korteste. Under 100 meter lang, og 30 meter bred. Med julenek, to julepyntede bilvrak, noen reisedyrskinn, Norges største kjærlighet på pinne, julemusikk, bålpanner og skigard, julelys inne og ute og julepyntede butikker fordelt på noen få meter.

Og med kort vei til hyggelige spisesteder og til den vakre Vågåkyrkja, fra 1600-tallet, er det forståelig at julegata er blitt en reisefavoritt for mange i ukene frem til jul.

Hvor er Norges fineste?

Men hvor er Norges fineste julegate? Hvor bør vi dra for å få skikkelig julestemning? Finnes det et stemningsfullt sted, gjerne der du bor, hvor man bør ta det fine bildet til årets julekort?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer