Dette er Norges vakreste strender

Ingen grunn til å frykte varme sommerdager.

Fra Solastranden i Rogaland. Foto: Kurt Hartmann/Innovasjon Norge
Fra Solastranden i Rogaland. Foto: Kurt Hartmann/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har DinSide presenterte en liste over våre strandfavoritter i Norge. Vi oppfordret samtidig leserne til å sende inn sine forslag til oss.

Resultatet ble en imponerende liste over 50 strender over det ganske land.

Her er listen som gir deg full oversikt over strandperlene du bør besøke når sola skinner og livet er herlig.

Vet du om en fin strand som ikke er nevnt blant disse 50? Send oss en e-post på reise@dinside.no, og legg gjerne ved et bilde av din favorittstrand.

Fra Lista i sør til Sommarøy i Troms

DinSides redaksjon og journalistkollegene i våre søsterpublikasjoner hostet opp 27 forslag til flotte strender. De ligger spredt over hele landet - og de ligger ikke nødvendigvis ved sjøen.

Her er enda noen, som vi dessverre ikke har bilder av:

- Kjærstranda utenfor Larvik. Veldig langgrunn og barnevennlig og med den fineste sand.- Sjøsanden i Mandal. Også den ganske langgrunn med fin sand.- Storøyodden på Fornebu utenfor Oslo. "Ny" strand som har fått blått flagg i år.- Hamresanden og Bysanden i Kristiansand, som begge i perioder har vært merket med blått flagg.- Onsakervika i Tyrifjorden. Finkornet sandstrand som er én kilometer lang, og veldig langgrunn. En magnet for barnefamilier.- Fiskeværet Ekkerøy, litt øst for Vadsø, har også flotte strender. Ekkerøy kan dessuten skilte med et av Europas største fuglefjell.- Åkrasanden på Karmøy, som egentlig er flere strender som ligger på rekke og rad.- Farstadstranden ved Hustadvika er vakker, og her er det dessuten mange som kiter eller surfer. Ligger en time unna Molde og Kristiansund.- Skottevig ved Lillesand har tidligere hatt blått flagg, og regnes som en veldig fin strand.- Elven Karasjoka har flotte sandstrender, spesielt delen like utenfor Karasjok. Og ja, om sommeren kan det bli riktig varmt her, med vanntemperaturer opp mot 20 grader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer