Boardingpass

Dette er nytt

Flyselskapet Norwegian gjør viktig endring på boardingkortet.

NY BESKJED: Nå får du flere og tydelige beskjeder gjennom ombordstigningskortet til Norwegian. Foto: Norwegian
NY BESKJED: Nå får du flere og tydelige beskjeder gjennom ombordstigningskortet til Norwegian. Foto: Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Informasjonen som du finner i ombordstigningskortet til flyselskapene kan være vanskelig å forstå for mange reisende. Noe er skjulte koder, andre ting er enklere å få med seg.

Nå gjør Norwegian store endringer. Derfor har de byttet ut informasjon og symboler, slik at de reisende enklere skal forstå hva de skal gjøre før de tar plass i flyet.

TIPS: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Nettstedet Flysmart24 har tidligere omtalt endringen.
Ikke minst, om de skal gå inn foran eller bak i flyet, når de skal gå gjennom porten ved gaten, informasjon om hvor de skal sitte og hva som er tillatt av håndbagasje med mere.

Bruker du fortsatt papirversjonen?

Ombordstigningskort, gjerne også kalt boardingkort, eller «boarding pass» som det heter på engelsk, er dokumentet som flyselskap utsteder i forbindelse med en flyreise.

Dokumentet er et bevis på at den reisende får adgang til en bestemt flyging. Mange bruker den digitale appen i telefonen, men så mye som halvparten av de reisende bruker fortsatt papirversjonen som skrives ut på flyplassen.

Mer brukervennlig

Norwegian oppdaterer nå informasjonen på kortet for å gjøre denne mer oversiktlig og lettere å forstå. Formålet er å lage et mer brukervennlig ombordstigningskort for å forenkle og effektivisere prosessen med å gå om bord i flyet.

IKKE BEST FØR: Det tidligere boardingkortet så slik ut. Det blir neppe savnet.
IKKE BEST FØR: Det tidligere boardingkortet så slik ut. Det blir neppe savnet. Vis mer

I den nye versjonen er det lagt til informasjon om hvilken dør man skal benytte for å finne sitt sete, hvilken type bagasje som er tillatt å ha med inn i flyet og om man kan benytte «fast track-slusen».

Det enkle er best

Annen informasjon en tydeliggjort, og for eksempel om man har prioritert boarding.

Målet er hele tiden å gjøre det enklere for kundene.

Teknologien gjør sitt inntog også i flybransjen, men selv med digitale nyvinninger er det i dag fremdeles bruk for enkelte av de tradisjonelle produktene, og papirutgaven av innsjekkingskortet er en av disse.

– Vi jobber hele tiden for å gjøre reiseopplevelsen så behagelig som mulig, og ved å legge til ny og samtidig tydeliggjøre eksisterende informasjonen vil innsjekkings- og ombordstigningsprosedyren bli enda smidigere for kundene, sier konserndirektør Christoffer Sundby, konserndirektør for marked, salg og kundeservice i Norwegian.

Dette er nytt

Digitaljubileum

- Norwegian-appen ble lansert 2. juni 2012, og er med det 10 år i år. I år feirer vi også selskapets 20-årsjubileum og også 15-årsjubileet for lojalitetsprogrammet Reward. Vi arbeider kontinuerlig med forbedringer av appen og informasjonen slik at den også til en hver tid er så brukervennlig som mulig, sier senior kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari til DinSide

- Mulighet for digital innsjekking var ikke tilgjengelig da vi lanserte appen. Dette ble innført sommeren 2013.

DETTE ER NYTT: Det nye ombordstigningskortet er det nå oppgradert med denne informasjonen.
DETTE ER NYTT: Det nye ombordstigningskortet er det nå oppgradert med denne informasjonen. Vis mer

Innsjekking kan gjøres via nettøsninger, Norwegians app, ved de selvbetjente innsjekkingsautomatene og ved skrankene på flyplassene. Du velger selv hva du synes er best for deg.

Mange benytter den digitale løsningen, men fremdeles kommer omkring 50 prosent av kundene i kontakt med et fysisk boardingkort i løpet av ett år.

Det nye boardingkortet blir tilgjengelig ved skrankene og i selvbetjeningsautomatene på flyplassen.

Denne nye «print» utgaven er foreløpig ikke å finne i Norwegian-appen, men det jobbes med dette, og det er ventet at dette vil være plass om ikke altfor lenge.

Les også: Kjenner du kabinpersonalets hemmelige språk?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer