Dette er reiserådene nå

Nye reiseråd fra midnatt, natt til lørdag 31. oktober.

NYE REISERÅD: Fra midnatt natt til 31. oktober er det nye og oppdaterte reiseråd. Det er endringer for flere regioner i Finland. Foto: NTB scanpix
NYE REISERÅD: Fra midnatt natt til 31. oktober er det nye og oppdaterte reiseråd. Det er endringer for flere regioner i Finland. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver uke legger Folkehelseinstituttet fram sin anbefaling om reiseråd, som handler om hvilke land som tilfredsstiller bestemte kriterier for å unntas karanteneplikten ved innreise til Norge, hvilke land som ikke tilfredsstiller kriteriene.

På bakgrunn av dette bestemmer regjeringen hva slags innreisekarantene som skal gjelde for hvilke land og regioner. Regjeringen har tidligere fulgt FHIs anbefalinger - og det gjør de nå også.

Det er kun endringer for Finland denne uka.

Det er ikke endringer i innreiserestriksjonene for reisende fra øvrige land i EU/EØS/Schengen som allerede er underlagt karantene ved ankomst til Norge.

Per i dag er hele Europa utenfor Norden, rødt på smittekartet. Det er kun noen regioner i Finland, samt Grønland, som er gule.

Her blir det rødt

Fire finske regioner går fra gult til rødt på smittekartet - mens seks regioner endres fra rødt til gult.

Utenriksdepartementet melder i en pressemelding at de fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til disse sykehusdistriktene i Finland:

  • Kymmenedalens
  • Norra Österbottens
  • Norra Savolax
  • Åland

Regionene som nå blir gule, og hvor innreisekarantenen til Norge fjernes, er:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer