Dette er reiserådene nå

Nye reiseråd fra midnatt, natt til lørdag 31. oktober.

NYE REISERÅD: Fra midnatt natt til 31. oktober er det nye og oppdaterte reiseråd. Det er endringer for flere regioner i Finland. Foto: NTB scanpix
NYE REISERÅD: Fra midnatt natt til 31. oktober er det nye og oppdaterte reiseråd. Det er endringer for flere regioner i Finland. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver uke legger Folkehelseinstituttet fram sin anbefaling om reiseråd, som handler om hvilke land som tilfredsstiller bestemte kriterier for å unntas karanteneplikten ved innreise til Norge, hvilke land som ikke tilfredsstiller kriteriene.

På bakgrunn av dette bestemmer regjeringen hva slags innreisekarantene som skal gjelde for hvilke land og regioner. Regjeringen har tidligere fulgt FHIs anbefalinger - og det gjør de nå også.

Det er kun endringer for Finland denne uka.

Det er ikke endringer i innreiserestriksjonene for reisende fra øvrige land i EU/EØS/Schengen som allerede er underlagt karantene ved ankomst til Norge.

Per i dag er hele Europa utenfor Norden, rødt på smittekartet. Det er kun noen regioner i Finland, samt Grønland, som er gule.

Her blir det rødt

Fire finske regioner går fra gult til rødt på smittekartet - mens seks regioner endres fra rødt til gult.

Utenriksdepartementet melder i en pressemelding at de fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til disse sykehusdistriktene i Finland:

  • Kymmenedalens
  • Norra Österbottens
  • Norra Savolax
  • Åland
HARRYHANDEL: Handler du brus når du er på harryhandel, er det en ting det er lurt å merke seg. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Regionene som nå blir gule, og hvor innreisekarantenen til Norge fjernes, er:

  • Norra Karelens sjukvårdsdistrikt (8,5)
  • Lappland sjukvårdsdistrikt (18,8)
  • Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt (16,6)
  • Mellersta Österbotten sjukvårdsdistrikt (11,6)
  • Syd-Österbotten sjukvårdsdistrikt (8,3)
  • Södra Savolax sjukvårdsdistrikt (8,1)

(Antall bekreftede tilfeller per 100.000 innbyggere siste to uker, i parentes.)

De nye reiserådene trer i kraft ved midnatt, natt til lørdag 31. oktober.

Reiserådet står til 15. januar

Alle reisende fra røde områder, inkludert de nye områdene i Finland, må i ti dagers innreisekarantene ved innreise til Norge.

Også land eller områder hvor det ikke finnes tilstrekkelige data til å vurdere smittesituasjonen, rødmerkes.

Utenriksdepartementet minner om at personer som har kommet fra land som i ettertid får status som rødt, må være spesielt oppmerksomme på symptomer på covid-19.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for. Dette reiserådet gjelder i utgangspunktet fram til 15. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer