Sommeren 2020

Dette er reiserådene som gjelder nå

12. juni kom myndighetene med nye reiseråd. Her får du oversikten!

ÅPNER TIL NORDEN: Men drømmer du om svenske kjøttboller, er det kun Gotland som åpnes. For øvrig kan du reise over hele Norden - så lenge ikke kartet endrer seg. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ÅPNER TIL NORDEN: Men drømmer du om svenske kjøttboller, er det kun Gotland som åpnes. For øvrig kan du reise over hele Norden - så lenge ikke kartet endrer seg. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har hersket stor spenning til de nye reiserådene som skulle legges fram fredag 12. juni, og spesielt om grensene til Sverige skulle åpnes.

Fredag 29. mai annonserte Erna Solberg at det åpnes for ferie- og fritidsreiser til Danmark.

Nå er det klart at myndighetene åpner for at nordmenn kan reise til Danmark, Grønland, Færøyene, Finland, Island - og foreløpig kun til Gotland i Sverige. Dette gjelder fra 15. juni.

- Vi åpner også for reiser til de andre nordiske landene, men bare til regioner med akseptabelt smittenivå, sier Erna Solberg på pressekonferansen 12. juni.

Statsministeren viser til et kart som vil bli oppdatert hver 14. dag, med hvilke områder du kan reise til og hvilke du må unngå.

Hvilke områder dette gjelder, kan endre seg fortløpende, ifølge Solberg.

- I praksis åpner vi for at nordmenn kan reise til andre områder i Norden uten å måtte gå i karantene - men for Sverige gjelder det for tida bare Gotland, slik det ser ut nå, sier statsministeren.

- Reising til andre deler av Sverige frarådes dessverre nå. Dette gjelder også personer med familie eller hytte i Norge, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer