Dette er reisereglene nå

I dag forsvant coronapasset for Italia. Slik er reisereglene, så langt.

REISE HIT: Nå kan du reise hit, til Venzia i Italia, uten å tenke på hurtigtest eller oppfriskningsdose. Foto: Efired / Shutterstock / NTB
REISE HIT: Nå kan du reise hit, til Venzia i Italia, uten å tenke på hurtigtest eller oppfriskningsdose. Foto: Efired / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror det går i retning av at alle reiserestriksjoner fjernes. Når det gjelder Europa, tror jeg bare det er snakk om uker, sier Gunnar Hasle, lege og leder av Reiseklinikken.

Kaos på flyplassene er likevel en god grunn til å legge sommerferien til Norge, understreker reiselegen.

I dag, onsdag, fjernet Italia alle innreiserestriksjoner for internasjonale reisende. Dette skriver flere internasjonale medier, blant andre Euronews Travel.

Fra og med 1. juni trenger man ikke lenger vise gyldig covid-19-pass for å reise inn i Italia.

Fram til 31. mai måtte alle uvaksinerte turister til Italia ta en test før de besøkte landet. Fra 1. juni opphører denne regelen.

Fjerner munnbind

Italias helsedepartement opplyser at denne regelen ikke vil bli forlenget.

Som en del av gjenåpningen av Italia, ble det allerede i mars kunngjort at det ikke lenger var nødvendig med «grønne pass» for å delta på arrangementer.

Munnbind-påbud ble lettet i Italia for en måned siden, 1. mai. Nå er det ikke lenger nødvendig å bruke munnbind i butikker, restauranter og barer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.