Spektakulært

Dette er utrolig

Og her kan du faktisk bo i sommer.

GOD MORGEN: Å våkne opp i slike omgivelser gjør at sommerdrømmen går i oppfyllelse. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
GOD MORGEN: Å våkne opp i slike omgivelser gjør at sommerdrømmen går i oppfyllelse. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Veidholmen): Er du på jakt etter et helt spesielt overnattingssted til norgesferien din?
Da skal du lese videre. For her er noen av de mest spesielle overnattingsmulighetene Norge har å by på i sommer. Felles for dem alle er at de er tilgjengelig via nettsiden Airbnb hvor tusenvis av privatpersoner legger ut sine annonser når de har et soverom, en leilighet, en hytte, naust eller et hus til utleie.

Her kan du lese alt du trenger å vite om årets Norgesferie.

Luksus i naustet

Ett av dem finner du i det lille fiskeværet Veidholmen på øya Smøla nord for Kristiansund. Her ligger Olsennaustet, som inntil for noen år siden var fullstendig uegnet for overnatting.
Helt til grimstadsøstrene Hilde T. Røinås og Line J. Nicolaysen oppdaget den lille skatten. Naustet ble kjøpt og arkitekter hyret inn, og etterhvert gjenoppstod Olsennaustet som en perle. Varmekabler i gulvet, tilpasset reisverk og bordkledning og en åpen glassfasade ut mot havet. I tillegg til en moderne kjøkkenkrok, moderne bad, og en romantisk hems med soveplass for to.
I sommerukene gjøres naustet om til sommerrestaurant. Mens gjester kan sove i et av de andre husene som tilhører Molosøstrene.

- Vi ønsker å skape et tilbud som ingen andre har, og som kan bidra til bærekraftig turisme på Smøla, sier Line j. Samuelsen.

- Å komme hit har vært en veldig stor berikelse for oss. Å få oppleve samholdet, hjelpsomheten, åpenheten. Jeg vet ikke om det finnes maken andre steder, fortsetter Hilde T. Røinås.

Molosøstrene: Line J. Nicolaysen og Hilde T. Røinås viser frem sin stolthet, Olsennaustet på Smøla i Møre og Romsdal. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Molosøstrene: Line J. Nicolaysen og Hilde T. Røinås viser frem sin stolthet, Olsennaustet på Smøla i Møre og Romsdal. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Unike steder

Og nå er Olsennaustet et av en rekke unike overnattingssteder som tilbys gjennom tjenesten Airbnb. Over hele landet finner man populære og helt spesielle steder å tilbringe hele eller deler av Norgesferien.
Men - du skal være både rask og heldig for å få leid de heteste objektene. For det er mange som har oppdaget disse - og som velger Airbnb-ferie. Og som elsker denne ferieformen.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Men ikke alle er like begeistret for Airbnb.

Da daværende næringsminister Monica Mæland la frem stortingsmeldingen om reiseliv i 2017 sa hun klart og tydelig fra:
-Jeg bruker ikke Airbnb. Jeg velger å bruke hotell. De er underlagt strengere tilsynsregler og jeg synes også at dette er et overnattingsvalg som passer bedre for meg.

Men for deg som ønsker noe helt spesielt i Norgesferien så kan kanskje noen av disse stedene være noe å se nærmere på?

Privat øy på Hvaler

Norsk favoritt: Også denne sommeren er det utleierush for den lille hytta på Båtholmen. Foto: Airbnb
Norsk favoritt: Også denne sommeren er det utleierush for den lille hytta på Båtholmen. Foto: Airbnb Vis mer

På Båtholmen i Vesterøy i Hvaler (Østfold) ligger denne lille vakre hytta med plass til åtte personer fordelt på to soverom. Hytta har i flere år vært det mest populære utleieobjektet i airbnb-porteføljen i Norge.
Og du må regne med å vente til godt ut på høsten for å finne ledige dager i år.

Tretopphytte i Mandal

Svevende: Tretopphytta i Mandal er et av sommerens heteste utleieobjekt. Foto: airbnb
Svevende: Tretopphytta i Mandal er et av sommerens heteste utleieobjekt. Foto: airbnb Vis mer

«Fantastisk opplevelse å besøke denne perlen av ei hytte i trærne! Dette ga minner for livet vi kommer garantert tilbake», skriver en av dem som har leid denne hytta med plass til seks personer i Harkmark. I tillegg til å sovne og våkne i toppen av et tre kan leietagerne dra på kanotur like ved hytta.

Glamping ved Stavanger

Sov godt: Telttur blir ikke helt det samme etter å ha prøvd glamping. Foto: Airbnb
Sov godt: Telttur blir ikke helt det samme etter å ha prøvd glamping. Foto: Airbnb Vis mer

Rett over brua på Randøy i Hjelmeland kommune ligger NorGlamp som leier ut luksustelt rett ved sjøkanten. Glampingplassen ligger ca 1 times kjøring fra Stavanger. Å ta en tur i leid båt til en av de mange små holmene rundt Randøy er et høydepunkt for mange - i tillegg til å våkne i spektakulære omgivelser.

Jordhytta i skogen

Vedhytta: Denne hytta finner du en drøy halvtimes kjøretur utenfor Oslo. Foto: airbnb
Vedhytta: Denne hytta finner du en drøy halvtimes kjøretur utenfor Oslo. Foto: airbnb Vis mer

Den idyllisk skogshytta, med reisverk av tømmer og vegger av vedkubber, strå og leire, ligger ved Sandvoll ikke lang fra Langenvannet i Nordre Follo i Viken.
Hytta har en enkel standard med oljelamper, utedo og vedfyring, men er noe helt for seg selv.

Kuppelhytte i Følvika

God utsikt: Her er det ikke noe som sperrer for utsikten til havet. Foto: airbnb
God utsikt: Her er det ikke noe som sperrer for utsikten til havet. Foto: airbnb Vis mer

På paradisøya Sandhornøya i Gildeskål i Nordland ligger denne spesielle og gjennomsiktige kuppelhytta. Her kan du nyte 360 graders utsikt fra dobbeltsenga.

Mikro-huset ved Tessungåe

Ved elva: Hva med et mikrohus ved elva? Foto: airbnb
Ved elva: Hva med et mikrohus ved elva? Foto: airbnb Vis mer

Drar du til Tessungdalen i Telemark finner du denne spesielle hytta med plass til tre personer. Hytta ligger ved elva Tessungåe, og Å camp har flere andre spesielle utleieobjekt, som tretopphytter og unike telt.

Minihus i Flåm

Dette er utrolig

Bygda Flåm ligger i verdensarvområdet Nærøyfjorden og er populært for turister fra hele verden. Også denne sommeren er det nordmenn som kommer til å dominere besøksstatistikken i Flåm, og noen av dem er klare for å sjekke inn i det spesielle minihuset med sengeplass til to personer.

Fjøset som ble sommerhus

Gøy på landet: Sommerfjøset er blitt et vakkert overnattingssted. Foto: airbnb
Gøy på landet: Sommerfjøset er blitt et vakkert overnattingssted. Foto: airbnb Vis mer

På Helgøya i Mjøsa finner du det gamle sommerfjøset på Hovelsrud gård. Det forsiktig restaurerte huset er omgitt av et vakkert åkerlandskap fantastisk utsikt over Norges største innsjø. Passer perfekt for et par eller en familie med inntil 2 barn

Campervan ved Stad

Dette er utrolig

Den gamle militærlastebilen er renovert og bygd om til campervan (campingbil). Stedet er Ervika i Nordfjord og her bor du i nærheten av et av Norges mest populære steder for surfing. Benytt også anledningen til å besøke klosterøya Selje.

Se lesernes egne feriefavoritter i Norge.

Dette er Airbnb

Airbnb er en forkortelse for «air bed and breakfast» og er den største aktøren innen delingsøkonomi for overnatting.

• Den tilbyr en digitalmarkedsplass for utleie av overnattingsplasser og representerer både et supplement og en konkurrent til tradisjonelle overnattingsbedrifter.

• Airbnb ble etablert i 2008 og er i dag til stede i 192 land og 34 000 byer. Også i Norge har selskapet hatt en rask vekst

  • Nettstedet formidler mer enn 2 000 000 private overnattingssteder.
  • Airbnb-gjestene i Norge bodde i gjennomsnitt tre netter per opphold
Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer