Dette er verdens gourmetby

Men ikke alle er enige.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye Michelinguiden ble sjokkerende lesing for franske gourmeter. Det var nemlig ikke Paris eller Lyon som tronet på toppen over byene som hadde fått flest michelinstjerner.

I stedet skinte Tokyo som den nye, store gourmetstjernen. Byen fikk imponerende 191 stjerner, fordelt på 150 forskjellige restauranter.

Til sammenligning har Paris 97 stjerner, mens Lyon har 30 stjerner.

Les også: I disse byene er maten best

Tre europeiske og to japanske inspektører brukte et år på å besøke 1.500 av Tokyos rundt 160.000 (!) spisesteder, ifølge Michelinguiden. Likevel har stjernedrysset over Tokyo høstet mye kritikk fra gourmetkjennere.

Gourmeteksperter i Tokyo har irritert seg over at en europeisk matguide tror den kan dømme hva som er god og dårlig japansk mat. Og det selv om Michelinguiden sendte ut en miks av europeiske og japanske restaurantanmeldere.

- Japansk mat ble skapt her, og bare japanere kjenner den. Hvordan kan en gjeng utlendinger komme her og fortelle oss hva som er bra og dårlig, spurte kokken Toshiya Kadowaki, ifølge International Herald Tribune.

Les også: Turist i Tokyo - bildespesial

Gourmet i Oslo

Du trenger ikke dra helt til Tokyo for å smake michelinstjernemat. I Oslo ligger det seks restauranter med en michelinstjerne hver. De er Statholdergaarden, Oscarsgate, Le Canard, Haga, Bagatelle og Feinschmecker. 24 andre norske restauranter har fått andre, mindre gjeve utmerkelser av Michelinguiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer