Dette er verdens gourmetby

Men ikke alle er enige.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye Michelinguiden ble sjokkerende lesing for franske gourmeter. Det var nemlig ikke Paris eller Lyon som tronet på toppen over byene som hadde fått flest michelinstjerner.

I stedet skinte Tokyo som den nye, store gourmetstjernen. Byen fikk imponerende 191 stjerner, fordelt på 150 forskjellige restauranter.

Til sammenligning har Paris 97 stjerner, mens Lyon har 30 stjerner.

Les også: I disse byene er maten best

Tre europeiske og to japanske inspektører brukte et år på å besøke 1.500 av Tokyos rundt 160.000 (!) spisesteder, ifølge Michelinguiden. Likevel har stjernedrysset over Tokyo høstet mye kritikk fra gourmetkjennere.

Gourmeteksperter i Tokyo har irritert seg over at en europeisk matguide tror den kan dømme hva som er god og dårlig japansk mat. Og det selv om Michelinguiden sendte ut en miks av europeiske og japanske restaurantanmeldere.

- Japansk mat ble skapt her, og bare japanere kjenner den. Hvordan kan en gjeng utlendinger komme her og fortelle oss hva som er bra og dårlig, spurte kokken Toshiya Kadowaki, ifølge International Herald Tribune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer