Dette er verdens høyeste klatrevegg

Definitivt ikke for nybegynneren.

Dette er verdens høyeste klatrevegg
Publisert
Sist oppdatert

Hele 37 meter høy er den, klatreveggen ved klatresenteret i Gröningen i Nederland. Dette er altså ikke klatreveggen å starte med for deg som er nybegynner.

Eller, for så vidt, for du kan jo holde deg til å bare klatre noen meter over bakken. Men for å komme helt til topps, da bør du være sterk og smidig, kunne riktig klatreteknikk, og ikke minst - ikke være redd for høyder.

Les også: Ekstremferie gir status

Det er ikke så rart at verdens høyeste klatrevegg, eller, klatretårn er kanskje et mer passende uttrykk, ligger i Nederland. Det er jo ikke så lett å finne skikkelige klatreutfordringer i dette paddeflate landet.

Nå skal det sies at det finnes adskillig tøffere og høyere klatreutfordringer enn denne. Da snakker vi om naturlige fjellvegger der klatrere virkelig kan presse grenser både teknikk- og høydemessig.

Excalibur

Men det ser ganske imponerende ut, det skal sies. Klatretårnet kalles Excalibur, hører til klatresenteret Klimcentrum Bjoeks, og har et overheng på 11 meter. Som du ser av bildene er det en rekke klatreruter i forskjellig vanskelighetsgrad man kan velge mellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer