Pass

Dette er verdens mest verdifulle pass

Japan har verdens mest verdifulle pass. Det norske passet faller på listene og vi må se oss slått av både Sverige og Danmark.

VERDENS BESTE: Passet som gir deg innreise til flest mulig land uten visum, er verdens mest verdifulle. Og for 2020 er det Japan som går av med seieren, med 191 land. Det norske passet har falt på listene de siste årene, og er nå havnet i en gruppe som er plassert på nivå 8. i rankinglista. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
VERDENS BESTE: Passet som gir deg innreise til flest mulig land uten visum, er verdens mest verdifulle. Og for 2020 er det Japan som går av med seieren, med 191 land. Det norske passet har falt på listene de siste årene, og er nå havnet i en gruppe som er plassert på nivå 8. i rankinglista. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange land kan du reise til uten å måtte søke om visum først?

Det er utgangspunktet i den ferske kåringen over verdens mest verdifulle pass. Og selv om det norske passet er inne blant topp 10 på rankinglista, er det veldig mange andre land som kommer bedre ut enn oss.

Japan går av med topp-plasseringen, og har altså verdens sterkeste pass.

Hva er det snakk om?

Det er det britiske selskapet Henley & Partners som står bak rangeringen. Dette har de gjort hvert år siden 2006.

Indeksen bygger i stor grad på informasjon fra IATA (International Air Transport Association), som er en internasjonal organisasjon for flyselskaper.

Den viser alle verdens pass rangert etter antall destinasjoner innehaverne av de ulike passene kan få tilgang til uten å måtte søke om visum.

Merk at dette gjelder antall land med visumfri atkomst, eller land der innehaverne får visum ved ankomst. Dette inkluderer for vår del også land som USA, hvor nordmenn er et av flere land som har visumfritak, men som likevel krever at du søker om Esta-reiseautorisasjon (Electronic System for Travel Authorisation) i forkant av reisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer