- Dette er verdens råeste basehopp

Et nytt fjell ble for kort tid siden "åpnet" på Vestlandet. Ønsker du å se vingedraktaction på enda nærmere hold enn videoen under, så finnes det faktisk en noe spesiell turoperatør for dette...

Se dem fly i video av galskapen lenger ned i artikkelen. Foto: miveo.com
Se dem fly i video av galskapen lenger ned i artikkelen. Foto: miveo.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Basehopperne på Vestlandet har funnet en ny favoritt. Ved Bødalsfjellet innerst Lodalen, flyr adrenalinjunkiene ut en smal dal som heter Kjenndalen. Dette er et juv som ikke er egnet for vanlig basehopp med kun fallskjerm. Hopperne bruker såkalte vingedrakter og flyr sikksakk mellom fjellveggene før de havner utover Lodalen.

Hårete pionerhopp

- Førstemann som hoppet var Espen Fadnes. Vi var en kameratgjeng som hadde siktet oss ut fjellet og sett på det lenge, før vi endelig klatret opp for å ta det første hoppet. Når vi stod på toppen, så diskuterte vi om det var teknisk mulig å utføre hoppet. Det så hårete ut, sier Even Flo, som er en kjenning i det norske basehoppemiljøet.

Bli med på ekstremdykking i Panamakanalen...

Tre av de fire bestemte seg for at det var for stor risiko å utføre hoppet. Men så forandret Fodnes mening og "åpnet" veggen.

- Du har cirka halvannet minutt flygetid før du må dra i snoren. Dette er en av verdens råeste og mest spektakulære hopp du kan gjøre med vingedrakt. Helt på øverste hylle, mener Flo.

Selv driver stryningen Flo sitt eget eventselskap som arrangerer basehopp/vingedrakt-turisme på nært hold fra 350 kroner. Sjekk Tour De Flo om dette er noe du kunne tenke deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer