Dette er verdens største edderkopp

Ikke lyst til å møte den? Da reiser du ikke til regnskogen i Sør-Amerika.

Bø! Ble du skremt nå? Foto: National Geographic
Bø! Ble du skremt nå? Foto: National Geographic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi finner de utroligste skapninger på denne kloden, og kjempetarantellaen er en av dem.

Antageligvis grøsser du til når du ser videoen av drapsmaskinen lenger ned i denne artikkelen, men det er vanskelig å ikke bli fascinert av skapningen.

Vi snakker om en tarantella, nærmere bestemt en såkalt goliattarantella, eller bird-eating tarantula, eller theraphosa blondi, som er det latinske navnet. Kjært barn, mange navn?

Den kan bli opptil 30 centimeter stor fra bein til bein, og ha tenner på opptil 2,5 cm. Som det ene navnet forklarer, kan denne tarantellaen sette til livs ganske store lekkerbiskner - rotter, mus, firfirsler, kakerlakker og andre passelig store kryp som befinner seg i nabolaget. Fugler er faltisk sjelden på menyen - til tross for navnet.

Og nabolaget, det er regnskogen i det nordlige Sør-Amerika (Ecuador, Colombia, Peru, Brasil, Venezuela). Så da vet du hvor du IKKE skal reise på ferie, dersom denne skapningen får håret til å reise seg på hodet ditt.

Selvsagt er denne frykten helt ubegrunnet. Tarantellaen er snart nok til å vite at et menneske ikke er et potensielt bytte. Den stikker heller av, enn å måtte ta en konfrontasjon med en skapning som er så mye større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.