Dette er verdens største superferge

Og den skal operere i Norden.

Stena Germanica III seiler mellom Göteborg og Kiel. Foto: Stena Saga
Stena Germanica III seiler mellom Göteborg og Kiel. Foto: Stena Saga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun måler 240 meter i lengde, og er 29 meter bred, Stena Germanica III. Ombord har hun plass til 1.300 passasjerer og maksimalt enten 700 biler eller 220 lastebiler. Det gjør henne til verdens største superferge.Nå har hun begynt å trafikkere mellom Göteborg og Kiel.

Stena Germanica III er imidlertid inget nytt skip. Hun ble bygget i 2001, og ombygd og forlenget i 2007 og renovert nå i 2010. Hittil har hun trafikkert mellom Hoek van Holland og Harwich. Nå skal hun altså seile mellom Göteborg og Kiel. Neste år vil hun få selskap av søsterskipet Stena Scandinavia. Totalt har de to skipene blitt ombygd og renovert for 2,5 milliarder svenske kroner.

Omfattende modernisering

- De nye fartøyene innebærer en omfattende modernisering av linjen. Fergene er designet for fremtiden, og vi tar ombordopplevelsen til et nytt nivå, blant annet med et bredt utvalg av attraktive restauranter og unike hotellrom. Vi blir som et flytende hotell, sa Claes Berglund, Stena Lines linjesjef for Göteborg-Kiel i en pressemelding.

Skipene inneholder også en kinosal, soldekk med 180 sitteplasser, 12 kennelplasser for hunder, egne soner for barn og ungdom, og det er gratis trådløst nett overalt ombord.

De 494 kabinene finnes i 24 ulike kategorier, og tilbyr forskjellige klasser - fra tre- til femstjerners. Alle sengene er utstyrt med Dux-madrasser.

Stena Germanica er verdens største passasjerferge. Her passerer hun et mindre Stena Line-skip. Som vi ser er skipet forlenget bak. Dette skjedde i 2007, og hun ble da 55 meter lengre. Foto: Stena Line
Stena Germanica er verdens største passasjerferge. Her passerer hun et mindre Stena Line-skip. Som vi ser er skipet forlenget bak. Dette skjedde i 2007, og hun ble da 55 meter lengre. Foto: Stena Line Vis mer


Stena Germanica III er kanskje verdens største passasjerferge, men hun blir en liten flis sammenlignet med verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas. Les mer og se video fra det 360 meter lange skipet her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer