- Dette er verdensarv!

Ekspert mener turistmaskin må komme på listen.

En fransk ekspert mener Benidorm er like unikt som Taj Mahal, Stonehenge og andre verdensarver.  Foto: sxc.hu
En fransk ekspert mener Benidorm er like unikt som Taj Mahal, Stonehenge og andre verdensarver. Foto: sxc.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spanias største ferieby er like betydningsfull som Stonhenge, Akropolis og Taj Mahal, sier en fransk ekspert til den britiske avisen Telegraph.

Hvert år besøker blant annet 1,5 millioner briter turistmaskinen på Spanias Costa Blanca. Beliggenheten i provinsen Alicante gjør byen til en populær destinasjon for familier som vil kose seg på de lange strendene, og unge mennesker som søker den høye konsentrasjonen av barer og klubber.

Europas Dubai

Professor Philippe Duhamel er ekspert i geografi ved University of Angers i Frankrike. Han har høye tanker om Benidorm;

- Benidorm er Europas Dubai. Det er unikt i Europa, kjent over hele verden og et utmerket eksempel på hva masseturisme er.

- Mange har snakket stygt om Benidorm, men med tiden har byen styrket sin posisjon akkurat som andre steder som er utnevnt som arkitektoniske verdensarver, sier han til avisen.

Tidligere har en britisk ekspert uttalt at Benidorm er et miljøvennlig resort. Begrunnelsen er at den tette konsentrasjonen av turistene er mer miljøvennlig enn steder der turismen tar beslag på store områder av naturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer