Dette er viktigst på hotellet

Svette nordmenn har talt.

Med temperaturer på tretti og førti grader langs Middelhavskysten i juli og august, kan nettene bli lange uten litt kald luft.   Foto: Colourbox.com
Med temperaturer på tretti og førti grader langs Middelhavskysten i juli og august, kan nettene bli lange uten litt kald luft. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det aller viktigste for deg når du skal velge hotell i syden? At hotellet har et basseng, at rommet har balkong, at måltider er inkludert, at hotellet har et treningsrom eller en tennisbane, at det er kort vei til stranden eller at det er barnevennlig? Eller rett og slett bare at rommet har aircondition?

Hvis det siste er tilfellet er du neppe den eneste. Aircondition er nemlig desidert viktigst når vi skal velge hotell i varmere strøk. Dette kommer foran både basseng og balkong, viser en undersøkelse gjort av Finn.no. Her svarte en av fem at aircondition er et must.

- Men det er ingen selvfølge at det er på plass, sier Kristin Sætevik, markedsdirektør i Finn.nos reisesider i en pressemelding.

Stadig mer kresen på hotellrom

Aircondition er det viktigste på sydenhotellet. – Men det er ingen selvfølge at hotellet har det, sier markedsdirektør i FINN reise, Kristin Sætevik.  Foto: FINN reise
Aircondition er det viktigste på sydenhotellet. – Men det er ingen selvfølge at hotellet har det, sier markedsdirektør i FINN reise, Kristin Sætevik. Foto: FINN reise Vis mer


Sjekk at det er inkludert

– Det er lurt å sjekke om dette er inkludert i prisen. På bosteder med høy standard er det gjerne det, men ikke nødvendigvis på et trestjerners hotell, eller i et feriehus, sier Sætevik.

Dette bekreftes av Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

– Jo høyere standard, jo sikrere kan du være på at det er aircondition på rommet. Det blir dessuten stadig vanligere å tilby dette. På en del hoteller kan du få aircondition mot et tillegg i prisen, men det koster gjerne litt. Derfor lønner det seg å avklare slikt før man drar, sier Begby.

Les også: De skjulte feriekostnadene

Etter aircondition synes vi det er viktigst med balkong, tett etterfulgt av basseng. Respondentene i undersøkelsen kunne også velge mellom alternativer som ”all inclusive”, utsikt og aktiviteter for barn.

Og hva med internett?

Vi jubler for all inclusive

Vil ha world wide web

- Internett kommer langt ned på lista over hva vi ønsker oss mest. Kun tre prosent mener at dette er helt avgjørende, ifølge pressemeldingen.

Apollo merker imidlertid stor etterspørsel etter dette.

– Når folk ringer oss, er spørsmål om internettilgang blant de aller vanligste. Det finnes på de fleste steder. Som regel må du betale for å bruke hotellenes PC-er, men det er uansett et greit tilbud. Det kan bli dyrt å surfe via mobiltelefon eller lesebrett hele ferien, sier Begby.

Undersøkelsen er gjort av Norstat på vegne av Finn.no i mai 2011. 1.000 personer har besvart webundersøkelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer