Dette får du ikke se igjen før 2010

Se bilde fra nattens måneformørkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Nattens måneformørkelse var synlig fra hele Norge der det var klarvær, inkludert Svalbard. Forrige gang man kunne se måneformørkelse var i mars i fjor. Neste måneformørkelse i Norge må vi vente helt til 21. desember 2010 for å oppleve.

Her finner du mer informasjon om store astronomiske begivenheter, fra Universitetet i Oslo.

Dette venter vi på

Den neste spennende astronomiske begivenheten i Norge, er en stor solformørkelse som er ventet 1. august i år. Da vil solen være dekket over 80 prosent av månen sett fra Nord-Norge. Det er den største solformørkelsen i Norge siden 1954, i følge Universitetet i Oslo.

Aller mest spektakulær blir den ventede solformørkelsen som vil oppstå den 22. juli 2009. Mest spektakulær fordi den blir den mest langvarige i dette hundreåret. Formørkelsen kan sees fra Stillehavet og Kina.

Nattens vakre måneformørkelsen kunne sees i de delene av Norge  der skyene holdt seg unna. Bildet er tatt på Nordvestlandet. Foto: Lars Brubæk
Nattens vakre måneformørkelsen kunne sees i de delene av Norge der skyene holdt seg unna. Bildet er tatt på Nordvestlandet. Foto: Lars Brubæk Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer