Reisekaos

Dette får du ved mellomlanding

Du kan ha krav på flere ting.

OMBOOKING: Er du som passasjer ombooket har du flere valg. Foto: MiniStocker / Shutterstock / NTB
OMBOOKING: Er du som passasjer ombooket har du flere valg. Foto: MiniStocker / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du skal på ferie og har bestilt et direktefly til destinasjonen din, men så får du beskjed av flyselskapet at du må mellomlande på grunn av ombooking. Da har du ulike rettigheter.

Mat

Mange flyselskaper deler ut matkuponger. Disse ligger på et sted medllom 100 og 150 kroner, avhengig av forsinkelsens lengde.

- Vi tilbyr oss å dekke mat og alkoholfri drikke innenfor rimelige kostnader. Dersom mellomlandingen innebærer overnatting dekker vi standard hotellpris opp til 250 euro. Dette refunderes i ettertid, sier pressesjef Tonje Sund i SAS.

250 euro tilsvarer rundt 2579 norske kroner med dagens kurs.

Kommunikasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe forteller til DinSide at de tilbyr mat og forfriskninger dersom mellomlandingen medfører en ventetid på bakken på over to timer.

Å få en kompensasjon fra forsikringsselskapet i dette tilfellet avhenger om du får bagasjen din eller ikke.

- I enkelte tilfeller må man hente ut bagasjen ved mellomlanding, for så i sjekke den inn igjen til neste flyging. Skulle du derimot ikke få tilbud om ny flyavgang før dagen etter, og flyselskapet ikke gir deg tilgang på bagasjen din, vil det kunne foreligge noe dekning for nødvendig innkjøp av klær og toalettsaker, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind Forsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.