Dette får du ved tapt eller forsinket bagasje

Er uhellet ute og bagasjen borte kan det virke rett og rimelig at du har krav på en eller annen form for kompensasjon. Slik går du frem!

Publisert

Det er irriterende å ankomme et reisemål kun for å oppdage at kofferten befinner seg på et helt annet sted. Enda verre er det om du må krangle med flyselskapet for å få kompensasjon for uhellet (for det er vel et uhell?). Sørg derfor å ha reiseforsikring.

Med reiseforsikring

Har du forsikring er du heldig stilt. Og det på tross av den kjedelige situasjonen du befinner deg i. De fleste reiseforsikringer lar deg kreve kompensasjon hvis bagasjen er mer enn fire timer forsinket. Med en helårsforsikring i Europeiske kan du for eksempel handle for inntil 2.000 kroner mot kvittering. Du skal imidlertid være i stand til å begrunne at varene eller tjenestene du kjøper har en behovprøvd nytteverdi. Har du denne forsikringen gjennom arbeidsgiver med en egen avtale for tjenestereiser øker dette beløpet til 4.000 kroner.

Uten reiseforsikring

Selv om flyselskapene ikke er påkrevd å gi deg noen form for kompensasjon med mindre bagasjen er tapt, vil de fleste selskap utdele kompensasjon etter vurdert behov. Ved forsinkelser betaler SAS 100 US dollar for økonomiklasse og 200 US dollar for businessklasse. Braathens retter seg etter satser satt av IATA og betaler 20 US dollar per kilo. Felles for de begge er at du kan påvise at det du savner er ting av en slik nytteverdi at det må erstattes umiddelbart. Et eksempel her er klær, toalettsaker, medisiner og liknende. Satsene som er nevnt er høyeste grense.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer