Utenlandsferie

Dette frykter vi

To ting skiller seg ut.

BEKYMRINGER: Nye bekymringer dukker opp når vi befinner oss utenfor landets grenser. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
BEKYMRINGER: Nye bekymringer dukker opp når vi befinner oss utenfor landets grenser. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare-bare å komme seg til utlandet slik ting er nå. Underbemanning på flere europeiske flyplasser og streik fører til kaos blant reiselystne nordmenn.

Sykdom

Når man omsider kommer seg fram, er det andre ting som skaper hodebry blant det norske folk, skal vi tro en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på oppdrag fra forsikringsselskapet Fremtind.

Det vi frykter mest, er å bli syke og innlagt på sykehus. Det svarer 42 prosent av de spurte i undersøkelsen.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

For å sikre deg bør du ha reiseforsikring, samt et Europeisk helsetrygdekort.

Sistnevnte dokumenterer at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på samme vilkår som oppholdslandets egne statsborgere.

Det er derfor anbefalt å ha reiseforsikring i tillegg.

- Det er en gjentakende misforståelse at helsetrygdkortet sikrer de samme rettighetene i utlandet som vi har i Norge, forklarte fagkoordinator Marianne Storemyr i Helfo til DinSide i vår.

Tyveri

På andreplass i undersøkelsen finner vi frykten for å bli ranet eller utsatt for tyveri.

- Det aller viktigste er å passe godt på verdisakene dine. Lukk igjen vesker og sekker, og ikke la de henge bak stolen på fortauskafeen uten tilsyn. Lommeboka bør heller ikke ligge i baklommen på buksa eller i sekken, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind i en pressemelding.

På tredjeplass i undersøkelsen er frykten for å miste bagasjen. På grunn av flykaoset har forsikringsselskapene opplevd en enorm økning i antallet som vil ha erstatning for forsinket bagasje.

Mest bekymret er folk i alderen 18 - 24 år. Blant de i alderen 45 - 55 år er det minst bekymringer.

Samtidig svarer 27 prosent av de spurte i undersøkelsen at de ikke er bekymret for noe.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer