Dette gir deg bot på 50 euro

Skal du til Roma i sommer, bør du tenke deg om før du slikker i deg en iskrem eller tar en slurk av brusflasken.

Publisert
Sist oppdatert

Byen har nemlig innført en ny lov som forbyr spising og drikking i nærheten av de historiske attraksjonene.

Tar politiet deg i å spise en is foran Trevifontenen, kan du vente deg en bot på saftige 50 euro, cirka 400 kroner, skriver britiske TravelMail.

Bot for al fresco-lunsj

Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera, var tre tunisiske menn som satt på Spansketrappen og drakk øl og spiste lunsj, blant de første som fikk bot etter at det nye forbudet trådte i kraft 10. juli.

Det nye forbudet får kafeene ved de historiske attraksjonene til å gni seg i hendene. Er du sugen på en iskrem, kan du nemlig ikke kjøpe fra en isbod lenger. Du må sette deg ned på en av kafeene, og ender opp med å betale mye mer enn du ville i en isbod.

Det er ikke bare drikke- og spiseforbudet som er innført for å stramme opp turist-Roma. Tidligere har byen forbudt forsøpling og grafitti, og gateselgere som ikke har lisens kan også bøtelegges. De har uansett ikke lov å stå og rope om tilbudene sine.

Forbud mot ettermiddagslur

Og i samme slengen som spiseforbudet ble innført, har bymyndighetene laget et forbud mot å ta seg en lur på en benk i byens gater. Det vil også slås hardere ned på fyll og bråk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer