CORONA:

Dette gir deg hotellkarantene

Noen land kan bli mørkerøde fra mandag.

MELLOMLANDING TELLER: Sjekk fargen som gjelder hvis du mellomlander på vei til Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB
MELLOMLANDING TELLER: Sjekk fargen som gjelder hvis du mellomlander på vei til Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

mHar du vært utenlands, er det slett ikke sikkert du kan dra rett hjem når du kommer inn i Norge.

Det kan være flere grunner til at du må i karantene på hotell før du kan reise hjem, og dette bør du sjekke før du krysser grensen.

Kommer du fra et land eller område med karanteneplikt? Dersom du kommer fra et grønt område og mellomlander i et område med en annen farge, er det mellomlandingen som teller. Det er de ti siste dagene som avgjør om du må i hotellkarantene, dersom området skifter farge.

Men dersom du er fullvaksinert, har hatt covid-19 og har norsk koronasertifikat eller EU Digital COVID Certificate, slipper du innreisekarantene.

Dersom du bare har fått første vaksinedose, er du unntatt fra reglene, skriver fhi på sine sider.

Du kan avslutte karantenen etter tidligst etter tre døgn hvis du tester negativt, forutsatt at du er under 18 år eller har fått første vaksinedose med varighet fra tre til 15 uker etter vaksineringen. Dette må du dokumentere i form av en QR-kode som kan verifiseres av norske myndigheter. QR-koden fins på coronasertifikatet som ligger på helsenorge.no. Ellers vil karantenen vare i ti dager.

Opphold på karantenehotell gjelder både for fritidsreiser og yrkesreiser.

Helsedirektoratet har laget en egen karantenesjekk, som avgjør hva som vil gjelde ved ankomst i Norge. Den finner du her.

Når du kommer fra et land som er mørkerødt på kartet, betyr dette at du må i hotellkarantene, med noen unntak. Storbritannia er for tiden mørkerødt. Både Spania og Kreta kan bli mørkerødt neste gang fhi oppdaterer sitt kart. Neste oppdatering er natt til mandag 26. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer