Dette gjør du - dette gjør du ikke

Hva du må få med deg, og hva du kan hoppe over. Flere romantiske Roma-tips her. Tekst: Vibeke Montero - Foto: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Nyt en delikatesse-picnic

Picnic er romantisk uansett hvor og med hvem. Å få sitte i villa Borghese med kjæresten og spise medbragt luksus fra ekte italiensk delikatesseforretning er noe alle bør unne seg! Trøffelpatè, fersk pasta, fylt aubergine, fritert squashblomst og et italiensk ostefat. Eller noe helt annet... la dere inspirere av årstiden og delikatesseinnhaveren!

Skipp spansketrappen

“Alle” skal oppleve spansketrappen, og de aller fleste blir stående litt spørrende foran steintrappene i hjertet av Roma. Dette er langt fra det beste Roma har å tilby, med mindre man er her om våren når trappene er overstrødd med frodige, rosa azaleaer.

I gamle dager var spansketrappen samlingssted for Romas vakreste menn og kvinner som stilte seg opp her i håp om å bli valgt ut som modeller for byens kunstelite. Området rundt spansketrappen huset mange malere, poeter og musikere, og vil man jakte på levninger etter deres kreativitet, er Caffe Greco i Via Condotti nr. 86 et must. Her hviler det en egen stemning blant den røde plysjen og de mange portrettene på veggene. Hit kom Goethe, Keats, Byron og Wagener for å slukke tørsten. I dag står Caffe Greco beskrevet i alle reisebøker og brosjyrer, og er dermed blitt et vannhull utelukkende for turister. Svært få romere velger å ta ettermiddagskaffen her - det koster seks euro, cirka femti kroner, for en cappuccino.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer