Dette gjør du i San Francisco

Leserspørsmål: Jeg har tenkt meg en tur til San Francisco og lurer på hva man burde gjøre der, hvor man burde spise og hva man burde se? I tillegg lurer jeg på om den høye dollarkursen har gjort det dyrere å fly til USA.

Gammelt og nytt om hverandre. Viktorianske trehus med downtown i bakgrunnen.
Gammelt og nytt om hverandre. Viktorianske trehus med downtown i bakgrunnen. Vis mer
Publisert

San Francisco er byen som selv USA-hatere ikke klarer å mislike. Perfekt plassert ved San Francisco bukten rangeres byen som en av USAs vakreste og definitivt som den mest liberale. San Francisco er kjent for å ha fostret det meste av alternative politiske retninger i USA. Beatgenerasjonen, studentprotestene, flower power og homsebevegelsen har alle sterke røtter her.

Men det er ett problem. Dollarkursen har steget fra å ligge jevnt rundt på 7,7 kroner i fjor til å duppe over 9 kroner i dag. Det betyr at det er blitt dyrere å oppholde seg i USA. Men har det blitt dyrere å fly til statene også? Les mer om dette 9813">her.

Hva bør man se i San Francisco?

Sammenliknet med sin større søster i sør, Los Angeles, er San Francisco som en småby å regne. Til tross for sin kjendisstatus har byen knapt 800.000 innbyggere og er med det kun fjerde størst av byene i California. Har du ønsker om å bli godt kjent med byen bør du likevel sette av minst en uke. Det er nemlig nok å se.

La downtown med sitt yrende liv og hektiske atmosfære bli utgangspunktet. Har du to gode ben og en kondisjon som matcher kan du se byen til fots. Hvis ikke bør du benytte en av byens mange sjarmerende trikker. Få med deg tivolistemning på Fishermans Wharf (også kjent som Pier 39), ta en tur opp til landemerket Coit Tower på toppen av Telegraph Hill eller nyt den spektakulære utsikten fra hotellet Westin St. Francis sin utendørsheis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer