Buss for tog

Dette gjør togselskapene i sommer

En ekstra spesiell situasjon krever ekstra tiltak.

BUSS FOR TOG: Skal du reise kollektivt sørover fra Asker i sommer, må du belage deg på å stå i kø for buss for tog. Foto: Vy
BUSS FOR TOG: Skal du reise kollektivt sørover fra Asker i sommer, må du belage deg på å stå i kø for buss for tog. Foto: Vy Vis mer
Publisert

Ny sommer, ny runde med buss for tog. Det må du i hvert fall belage deg på minst 12 somre til hvis du pendler med tog sørover fra Oslo. Helt nederst i saken kan du se hvilke toglinjer som rammes når i sommer.

Det som gjør denne sommeren ekstra utfordrende er coronasituasjonen vi er oppe i, som betyr at vi blant annet blir anbefalt å holde minst én meter avstand til andre. Men hvordan skal dette gå når togreisende må gå av i Asker for så å stille seg i busskø som tar dem videre nedover mot Drammen og lengre sør i landet?

Vi har snakket med Vy, Go-Ahead og Flytoget om deres planer og tiltak i sommer.

Vy

Overfor Dinside forteller kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz, at de vil følge alle regler og retningslinjer som er satt rundt smittevern.

- Vy-ansatte er på plass for å bistå de reisende, og vi ønsker å løse det på en god måte med tanke på både transport og rundt smittevern, forteller Gina.

Scholz sier at Bane Nor i år starter arbeidet i Lieråstunnelen én uke tidligere enn arbeidet på Østfoldbanen, som hun tror kan lette litt på trykket i starten på den tiden da mange går ut i fellesferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer