Buss for tog

Dette gjør togselskapene i sommer

En ekstra spesiell situasjon krever ekstra tiltak.

BUSS FOR TOG: Skal du reise kollektivt sørover fra Asker i sommer, må du belage deg på å stå i kø for buss for tog. Foto: Vy
BUSS FOR TOG: Skal du reise kollektivt sørover fra Asker i sommer, må du belage deg på å stå i kø for buss for tog. Foto: Vy Vis mer
Publisert

Ny sommer, ny runde med buss for tog. Det må du i hvert fall belage deg på minst 12 somre til hvis du pendler med tog sørover fra Oslo. Helt nederst i saken kan du se hvilke toglinjer som rammes når i sommer.

Det som gjør denne sommeren ekstra utfordrende er coronasituasjonen vi er oppe i, som betyr at vi blant annet blir anbefalt å holde minst én meter avstand til andre. Men hvordan skal dette gå når togreisende må gå av i Asker for så å stille seg i busskø som tar dem videre nedover mot Drammen og lengre sør i landet?

Vi har snakket med Vy, Go-Ahead og Flytoget om deres planer og tiltak i sommer.

Vy

Overfor Dinside forteller kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz, at de vil følge alle regler og retningslinjer som er satt rundt smittevern.

- Vy-ansatte er på plass for å bistå de reisende, og vi ønsker å løse det på en god måte med tanke på både transport og rundt smittevern, forteller Gina.

Scholz sier at Bane Nor i år starter arbeidet i Lieråstunnelen én uke tidligere enn arbeidet på Østfoldbanen, som hun tror kan lette litt på trykket i starten på den tiden da mange går ut i fellesferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.