Dette glemmer vi på hotellrommet

Vi glemmer ikke bare hårvask og barbersaker. Sjekk hva vi reiser fra på hotellrommet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vært i kontakt med de største Oslo-hotellene for å finne ut av hva det egentlig er vi glemmer igjen på hotellrommet. Vi glemmer mye, og så mangt, og det meste finner veien tilbake til eieren. Men har du glemt igjen sexleketøyet ditt, er det kanskje ikke det du ringer tilbake til hotellet og etterlyser …

Skroll ned for mer

Mobiltelefoner og mobilladere er noe av det som glemmes mest.
Mobiltelefoner og mobilladere er noe av det som glemmes mest. Vis mer


Mobiltelefoner

Mobiltelefoner og mobilladere er noe av det vi glemmer aller mest, sammen med undertøy, T-skjorter og sokker. I motsetning til truser, sokker og skjorter, hører mobiltelefoner og –ladere med til den gruppen gjenglemte saker som finner tilbake til eieren ganske raskt.

- Mobiltelefoner hentes som regel, det oppdager gjestene fort at de har glemt. Men vi har mye klær, tomme vesker, bøker og liknende liggende. Generelt så hentes viktige saker som oftest. Men mobilladere har vi mange av som ikke blir hentet, forteller Service Manager i resepsjonen på Clarion Royal Christiania Hotell, Christel Larsen.

Hos Radisson SAS Oslo Plaza får vi vite at rundt 70 prosent av det som blir gjenglemt, blir returnert til eieren. Men saker som t-skjorter og sokker står ikke på listen over det som folk etterlyser og ønsker tilbake.

Hittegods

Alt som blir funnet gjenglemt på hotellrommene, blir registrert og oppbevart i hotellets egen hittegodsavdeling. Der blir det liggende en viss tid, alt etter hva slags eiendel det er snakk om; altså hvor verdifull eiendelen er.

Ved Oslo Plaza oppbevarer man for eksempel saker som skjorter og annet som ikke forbindes med de helt store verdiene, i en måned. Deretter blir det gjerne gitt til organisasjoner som sender det som nødhjelp til fattige land. Saker som mobiltelefoner og -ladere blir oppbevart lenger. På Clarion Royal Christiania nyttiggjør man seg uavhentede mobilladere ved å låne de ut til trengende gjester med dårlig batteri.

Etterlyses

Dersom du har glemt igjen en gjenstand på hotellrommet og ønsker å få den tilbake, bør du ta kontakt med hotellet. De vil som oftest vente på at du etterlyser eiendelen.

- Dersom det er snakk om dyre ting, som smykker, lommebøker og liknende, tar vi selvsagt kontakt, sier Service Manager Larsen ved Royal Christiania. Men dersom det er snakk om sjampo, balsam og den slags, venter vi til gjesten eventuelt tar kontakt. Jeg har ikke opplevd at dyre ting ikke har blitt etterlyst; kun en gang har jeg måttet ringe til gjesten, etter at et kredittkort var blitt gjenglemt – sikkert etter en fest, forteller Larsen videre.

Håndjern og sexleketøy er noe av det mer spesielle som er funnet glemt på Oslo Plaza.
Håndjern og sexleketøy er noe av det mer spesielle som er funnet glemt på Oslo Plaza. Vis mer


Dette glemmer vi

Her er noe av det vi glemmer på hotellrommet, som opplyst av Clarion Royal Christiania og Radisson SAS Oslo Plaza:

Mobiltelefoner, mobilladere, smykker, toalettsaker, sjampo, balsam, parfyme, nøkler, klær, lommebøker, bøker, notatbøker, nattkjoler, dagbøker, slips, hårfønere, truser, barbersaker, toalettmapper, vekkerklokker, kredittkort, penger, reisebilletter.

Sexleketøy og håndjern nevnes som noe av det mer spesielle som er funnet gjenglemt på rom på Oslo Plaza.

 • Klikk her for å se hva vi glemmer på flyplassen.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer