Vy-trøbbel?

Dette har du krav på når toget er forsinket

Ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at nesten ingen vet hva de har krav på dersom toget er forsinket. Det kan bety mange tapte kroner.

SVÆRT FÅ KLAGER: Det er kun 6 prosent som er klar over hvilke rettigheter de har dersom toget er forsinket, viser ny undersøkelse. Foto: NTB Shutterstock
SVÆRT FÅ KLAGER: Det er kun 6 prosent som er klar over hvilke rettigheter de har dersom toget er forsinket, viser ny undersøkelse. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Du vet sikkert hva du har krav på dersom flyet ditt er forsinket eller innstilt, men vet du hva du har krav på dersom det samme skjer med toget?

En fersk undersøkelse gjort av Forbrukerrådet viser at svært få av oss vet at du kan ha krav på å få refundert inntil hele billettprisen dersom toget ditt er forsinket.

I undersøkelsen ble tusen nordmenn ble spurt om hva de har krav på når toget er forsinket, og kun 6 prosent av disse visste hva de faktisk hadde krav på.

Over halvparten tror ikke de har krav på noe som helst.

Dette har du krav på

– Etter regelverket har du krav på 25 prosent refusjon av billettprisen når du kommer over én time for sent til ankomststedet, og 50 prosent refusjon når du er minst to timer forsinket, sier jurist Thomas Iversen hos Forbrukerrådet.

Dersom du reiser med Vy, gir de deg ifølge Iversen 50 prosent refusjon av billettprisen ved forsinkelse på en time eller mer på langdistansetogene, og ved forsinkelse på minst på 30 minutter på de kortere strekningene.

- Er toget innstilt eller mer enn en time forsinket avgang, har du krav på refusjon av hele billettprisen eller å bli booket om til en annen avgang, sier Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer