Flystreik

Dette har du krav på

Er du rammet av kansellerte flyginger har du krav på dette.

LOCKOUT: Forbrukerrådet forteller at det er mer enn bare flybilletten som kan bli refundert. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Den siste tiden har det vært flere flykanselleringer av både innenlands og utenlandske reiser. Mandag kl. 10 varslet Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) at de vil legge fram en skisse til løsningen på den pågående flyteknikerkonflikten, skriver NTB.

Det er likevel mange flypassasjerer som allerede er rammet av streiken. Da blir det store spørsmålet: hva har man egentlig krav på dersom flygingen blir innstilt?

- Hvis flyvinningen blir innstilt har du flere rettigheter, sier forbrukerjurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

Ombooking

- Den mest sentrale rettingsheten er retten til å bli ombooket. Da heter det snarest mulig i regelverket. Hvis du velger det har du også rett på hotellovernatting, mat og drikke hvis du må vente på flyplassen for å komme deg av gårde, formulerer Iversen.

- Problemet med omruting er jo at forutsettes at det er tilgjengelige flyseter å booke deg om på. Hvis for eksempel en streik blir veldig omfattende, slik som vi ser i dag vil det ofte være for få flyseter igjen til å plassere de innstilte passasjerene på. Da blir det forsinkelser som kan bli en, to og tre dager, legger Iversen til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.