Dette har vi lært på chartertur

50 år med charterturisme har lært oss noe om verden.

70-tallssyden: Fra boken "De lærte oss å reise" av Morten Aasbø. Foto: Columbus Forlag
70-tallssyden: Fra boken "De lærte oss å reise" av Morten Aasbø. Foto: Columbus Forlag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni 1959 satte 35 norske pionerer seg i et fly på Fornebu. Destinasjonen var Mallorca, og reisen var Norges første pakketur. Charterbransjen i Norge har feiret sine 50 år - her er noen av uttrykkene og begrepene som har blitt mer eller mindre allemannseie i løpet av de siste de tiårene som har gått siden den første mallorcaturen.

Les også: Harry nordmenn topper seg i ferien?

Les katalogen med omhu

Ordene i katalogen er som skapt for å fange, men husk å lese mellom linjene.

Begrenset havutsiktKataloger sier så mangt. Også mellom ord og linjer. Begrenset havutsikt forteller deg i praksis at du kan se et snev av det store blå om det er høyvann og du henger ut over balkongen i line...

Les også: Spik spenna hotellbeskrivelser

FiskerlandsbyDet er mange av dem, men det er nok lenge siden fiskerne har hatt tilhold her. Om noe fiskes her er det turisteuro ... Eksempler på konverterte fiskerlandsbyer er Arguienguin og El Pajaro på Gran Canaria.

Pittoresk landsbyRegn med at du havner et sted langt unna det meste, om du reiser til et sted med denne katalogbeskrivelsen. Utsikt til kaklende høner og grisebinger bør ikke overraske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.