Dette hotellet er i verdensklasse

Verdens beste hoteller 2008 er kåret av The Sunday Times Travel. Tre av de hundre er i Skandinavia. Et av dem er meget spesielt...

Publisert
Sist oppdatert

Det kjente reisebladet The Sunday Times Travel, har tatt strevet med å kåre verdens 100 beste hoteller. Ikke mange skandinaviske gikk gjennom nåløyet, men tre klarte bragden. Ingen av dem var norske...

Legg spesielt merke til Hotel Borg i Reykjavik. Island er et hot reisemål om dagen på grunn av finanskrisen. Les hvorfor du skal reise hit akkurat nå.

Bortsett fra Island, har også våre to gode naboer fått med et hotell hver på listen. Front Hotel i København og The Ark Hotel ved innsjøen Tornetrask i Nord-Sverige.

Dette sier The Sunday Times Travel om hotellene:


Hotel Borg, Reykjavik

Dette hotellet har kommet med i kategorien for hoteller med fantastisk beliggenhet. På den ene siden av torget finner du Stortinget, på den andre siden en strippeklubb. Symbolsk i midten, finner du Hotel Borg. Det elegante Art Deco-hotellet er plassert perfekt mellom landets Westminster og Soho: langt nok fra moroa til å ha det rolig, nære nok til å møte noen av de koselige islenderne.

Pris: Dobbeltrom fra 1.475 kroner natten.
Hjemmeside: www.hotelborg.is

The Ark Hotel, Tornetrask/Abisko

Ute etter ekstrapoeng i sosiale sammenhenger? Prøv "jeg overnattet på en innsjø" eller "jeg fikk en fisk gjennom soveromsgulvet".

I kategorien for helt spesielle hoteller, finner vi The Ark Hotel. Hotellet ligger på den islagte innsjøen Tornetrask, 250 kilometer nord for polarsirkelen. Hotellets tre trehus, boblebad og do, blir tauet ut på isen i januar hvert år før det blir dratt av isen i mai. Du får utrolig utsikt over de mektige fjellene, og gode muligheter til å se nordlyset. Du kan også isfiske gjennom små luker i gulvet på rommet ditt.

Se bilder fra hotellet i denne artikkelen...ekstern lenke

Pris: Rom koster fra kroner 2.500 kroner per person per natt inkludert mat, fiske, grilling og varme klær. Her bestiller du rom

Foto: fronthotel.com
Foto: fronthotel.com Vis mer


Front Hotel, København

Dette hotellet kom med i kategorien over hippe urbane hoteller. Rett ved elven og bare noen minutter fra Nyhavns mange kanaler, lyser dette stedet av skandinavisk design, men det har en vennlig atmosfære. De ansatte har catwalk-utseende, men smiler. Lobbyen er minimalistisk, men morsom med rosa lærstoler.

Rommene er koselige og hippe, med ruglete tepper og avslappende farger. Med mye lys på grunn av de store vinduene, har de beste rommene god utsikt over den danske operaen.

Pris: Dobbelrom koster fra 2.300 kroner.
Hjemmeside: www.front.dk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer