Dette kan da umulig være en god idé?

Se hvor hotellkjeden skal åpne femstjernes hotell.

Det er i byen Erbil, nord i Irak, luksuskjeden åpner et nytt hotell i slutten av neste år. Skjerdump fra Google Maps.
Det er i byen Erbil, nord i Irak, luksuskjeden åpner et nytt hotell i slutten av neste år. Skjerdump fra Google Maps. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luksuskjeden Rotana nøyer seg ikke bare med å trosse finanskrisen ved å planlegge 40 nye luksushotell i Midtøsten de kommende årene – kjeden overrasker også med nyheten om at et femstjernes luksushotell skal være ferdigstilt i Irak neste år. Dette skriver den britiske avisen The Telegraph.

Hotellet, som blir bygd i Erbil i Nord-Irak, vil koste 37 millioner britiske pund (cirka 390 millioner kroner).

Høres det helt vilt ut? Ja, Irak er ikke kjent som noen turistmagnet, akkurat. Men så er det ikke turisme hotellkjeden satser på heller. En talkskvinne fra hotellkjeden sier at hotellet i Erbil først og fremst vil være for forretningsreisende.

- Den kurdiske regionen i nord er relativt trygg og hotellet vil hjelpe med å gjenbygge landets økonomi, sier hun til den britiske avisen.

Irak satser på turisme

Ti hotell hvert år

Hun sier at hotellkjedens mål er å åpne ti hotell hvert år frem til 2012. Til sammen skal kjeden åpne 17 hoteller i Saudia Arabia, 12 i Dubai og ett i Irak i løpet av dette tidsrommet.

- Firmaer i denne regionen ser ikke ut til å ha blitt påvirket av finanskrisen. Takket være oljepenger er det veldig liten nedgang i byggeprosjekter i Midtøsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer