Dette kan du bare glemme

Ser mørkt ut.

KRAV: Det dukker fremdeles opp krav mot Flyr. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KRAV: Det dukker fremdeles opp krav mot Flyr. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Det var tirsdag 31. januar at det norske flyselskapet Flyr slo seg konkurs. Dette skjedde etter at selskapet ikke klarte å komme i mål med en livsviktig finansieringsplan.

- Dette er en trist dag. Vi prøvde. Vi ga alt vi hadde av energi, kunnskap og erfaringer, men det var dessverre ikke nok, sa grunnlegger og styreleder Erik Braathen i Flyr i en pressemelding da konkursen var et faktum.

Et knapt halvår senere dukker det fortsatt opp saker i flyklagenemda der folk krever erstatning etter å ha flydd med selskapet, skriver reisenettstedet Flysmart24.

Dette er saker som ble sendt inn til nemnda før selskapet gikk konkurs, og blitt ferdigbehandlet i ettertid. Dette fordi de ikke har grunnlag for å avvise saker selv om selskapet er konkurs, forklares det.

Leder for konkursboet er advokat, Stine Dalenhag Snertingdalen. Hun sier til Flysmart24 at det per i dag ikke er noen utsikter til noen utbetaling til alminnelige krav.

Om man skal rette krav mot selskapet, må dette gjøres mot konkursboet, og der stiller man «bakerst i køa».

Snertingdalen ber likevel de som hevder å ha et krav mot det konkursrammede selskapet om å sende dette inn til konkursboet for registrering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer