Flykaos

Dette kan du glemme

Du har ikke samme rettigheter når flyet kanselleres på grunn av dårlig vær.

DÅRLIG VÆR: Flytrafikken rammes etter store problemer med vinterværet. Da bør du kjenne til reglene og rettighetene dine. Foto: Odd Roar Lange
DÅRLIG VÆR: Flytrafikken rammes etter store problemer med vinterværet. Da bør du kjenne til reglene og rettighetene dine. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av flypassasjerer er rammet av vintervær og stengte flyplasser i London. Både Heathrow, Stansted og Gatwick har store problemer og kansellerte fly.

Og mange opplever store vansker med i det hele tatt å komme seg til flyplassene. Glatte veier og kaos og problemer for togtrafikken har gjort det umulig å komme seg hjem for passasjerer som har vært på juleshopping i London.

Kulde og tåke

Et stort antall nordmenn er «strandet» i London og vet foreløpig ikke når de kommer seg hjem.

Bitende kulde, tåke og snøfall har gjort flyværet umulig for en rekke selskap.

Men hva skal du gjøre - og hvilke rettigheter har du dersom flyet blir kansellert grunnet værforholdene.

Du har gode rettigheter, men litt færre enn når en kansellering skyldes tekniske feil, manglende fly eller problemer knyttet til for få ansatte i flyene.

Aller først: Ikke ta sjansen på ikke å møte opp på flyplassen, selv om du tror at flyet ikke går. Følg beskjedene du får fra flyselskapet.

Dersom du har kjøpt billetten fra et reisebyrå eller en såkalt søkemotor, må du sørge for at flyselskapet har telefonnummer og epostadressen din. Dette gjør du ved å bli medlem og registrere deg via flyselskapenes bonusprogram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer