CBD-produkter

Dette kan du ikke ta med deg hjem fra ferien

Dersom du skal på ferie i sommer, er det enkelte ting du ikke bør ta med deg hjem igjen: I verste fall vanker både bot og fengselsstraff.

PASS PÅ: Skal du utenlands i sommer, er det visse ting du ikke bør ha i bagasjen når du skal hjem igjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PASS PÅ: Skal du utenlands i sommer, er det visse ting du ikke bør ha i bagasjen når du skal hjem igjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Kanskje du skal på ferie til enten USA eller Nederland i sommer? I så fall er det noen produkter som du kan risikere å bli fratatt i tollen når du skal hjem til Norge igjen. I beste fall.

Alt fra godteri til kremer

I mange populære feriedestinasjoner som USA og Nederland, kryr det av produkter som på markedet som inneholder Cannabidiol (CBD).

Og de kommer i mange slags ulike former og fasonger: kosttilskudd, oljer, godteri, kremer og mat er bare noen få eksempler på en nesten uendelig liste over ting og tang du kan spise, drikke eller smøre deg med, som inneholder CBD.

Problemet er at CBD også vil inneholde varierende mengde THC, den narkotiske hovedkomponenten i stoffet.

Kjøper du produkter med dette stoffet, får du ikke lov å ta dem med deg hjem til Norge.

Blir normalt beslaglagt

Britt Hilde Øiseth, seniorrådgiver i tolldirektoratet, forklarer til Dinside at det ennå ikke er endelig besluttet hvordan man kan avgrense produkter med et lavt innhold av THC mot narkotika og legemidler.

- Dette arbeidet er i gang, men inntil videre er produkter med innhold av THC ulovlig å innføre til Norge uten tillatelse fra Legemiddelverket, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer