Dette kan du ta med hjem fra ferie

Leserspørsmål: Jeg skal reise på ferie, og med de høye prisene på en del varer i Norge, er det ikke usannsynlig at jeg vil shoppe litt og ta med hjem. Men hva får jeg egentlig lov å ta med?

Publisert

Det er ganske mye du kan ta med deg hjem fra reise. Men det er også en del begrensninger og forbud du bør huske på. Visste du for eksempel at det er forbudt å ta med egg hjem fra utlandet?

Reiseeksperten svarer:

Du kan både ta med deg begrenset med varer tollfritt og fortolle eventuelle overskridelser når du har vært på reise i utlandet. Vi gir deg oversikten over hva du kan ta med, hvor mye, og hva fortolling eventuelt vil koste.

Dette er toll- og avgiftsfritt

For å slippe toll og avgift skal varene være til ditt eller din families personlige bruk, og de skal ikke være beregnet for salg eller inntektsvirksomhet. Varene må du selv ta med gjennom tollen. Det vil si at varer du har kjøpt og deretter sender hjem ikke kan innføres toll- og avgiftsfritt. Andre regler gjelder om det er ting du har brukt selv under lengre opphold i utlandet.

For å ta med dette inn i Norge må du ha vært utenlands i minst 24 timer. Eventuelt kan du dokumentere at varene er kjøpt avgiftsbelagt i våre naboland, Sverige, Danmark eller Finland.

Andre varer omfatter blant annet landbruksvarer som mel, kjøtt, meieriprodukter og fórvarer. Du kan uten avgift ta med inntil ti kilo (15 inn til Nordland, Troms og Finnmark) av slike varer. Inntil tre av disse kan være kjøttvarer. Du kan innenfor den totale vekten også ta med inntil tre kilo blomsterløk og -knoller. Du kan ha med inntil 25 avskårne roser, nelliker, gerbera eller gypsophila, inntil fem kilo frukt og bær og inntil fem kilo grønnsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer