Kanariøyene

Dette koster deg 30 000

Er lei av gjester som gir blaffen, og spesielt én ting kommer til å koste deg dyrt.

IKKE GJØR DET: Fra nå av må du være mer påkledd enn dette når du besøker restauranter på Kanariøyene. Foto: Odd Roar Lange
IKKE GJØR DET: Fra nå av må du være mer påkledd enn dette når du besøker restauranter på Kanariøyene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fristende for mange, men nå kan det bli veldig kostbart. Det handler om hvordan du går kledd når du besøker Kanariøyene.

For nå er de lut lei av turister som kler seg vulgært og usømmelig. Og gjør du en av 163 feil så må du være forberedt på at reisekassa tømmes.

Nå er det slutt

De lokale myndighetene i Mogán kommune på Gran Canaria setter ned foten.

Mogán blir med dette den første kommunen på Kanariøyene som innfører nye regler for å radikalt rydde opp i bildet av området og tiltrekke seg en «bedre klasse» av turisme. Derfor har de vedtatt en ny forordning om «sameksistens og borgersikkerhet» som inneholder hele 163 innstramminger, skriver avisa Canarian Weekly.

Dette blir kostbart

Brudd på reglene vil kunne føre til bøter på opptil 3000 Euro, cirka 31 500 kroner, skriver Flysmart24. (33 600 kroner i august 2023).

Nå vil de bytte ut fylleturistene med kvalitetsturisme.

Og du bør være spesielt oppmerksom på hvordan du går kledd.

Fra nå av vil myndighetene blant annet forby og straffe personer som går i gatene, til butikker eller på restaurant og kafé når de er iført badetøy eller bikinioverdel. Det samme gjelder dem som går med bar overkropp.

Bikinitruse og speedo er akseptert bare når du er ved stranda, bassengkanten eller din egen veranda/terrasse.

Demp festen

Dersom du planlegger å ha et utdrikningslag eller en annen løssluppen fest på Gran Canaria så bør du tenke deg opp minst én gang til.

For myndighetene vil ha slutt på alkoholpåvirkede og støyende selskaper som enten rusler gatelangs eller slår seg ned utendørs. Å bære rundt på sexleketøy og oppblåsbare sexdokker blir også slått hardt ned på.

Innstrammingene skjer også andre steder i Spania.

VIS HENSYN: Kle deg hensynsfullt når du besøker ferieøya Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange
VIS HENSYN: Kle deg hensynsfullt når du besøker ferieøya Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Velkommen til Málaga

Populære reisemål som Ibiza og Mallorca har i årevis slitt med turister som raver høyrøstet rundt mer eller mindre avkledd på dagtid og kveldstid. Derfor har politiet intensivert arbeide med å slå det på fylle- og partyturismen som ødelegger ferien for andre turister og livet for de fastboende.

Málaga, som hvert år besøkes av 300 000 nordmenn, har også lagt bort silkehanskene. Dersom du påtreffes når du er altfor avkledd eller i vulgære antrekk, er full og støyende eller plager andre kan du bli ilagt en bot på 750 euro, omtrent 7850 kroner, på stedet. (8400 kroner i august 2023).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer