Camping priser 2018

Dette koster det med campingferie

Sverige er blant landene med de laveste campingprisene, mens Danmark er blant de dyreste.

CAMPING MED SJØUTSIKT? Det er en av faktorene som øker prisen på campingplassen. Vil du gjøre det billigst mulig, bør du gå for en campingplass litt lenger inn i landet, ifølge ADAC. Og pass på hvilket land du velger: Tyskland, Sverige og Østerrike er billligst, mens Danmark er blant de dyreste landene for campingferie! Foto: ADAC.de
CAMPING MED SJØUTSIKT? Det er en av faktorene som øker prisen på campingplassen. Vil du gjøre det billigst mulig, bør du gå for en campingplass litt lenger inn i landet, ifølge ADAC. Og pass på hvilket land du velger: Tyskland, Sverige og Østerrike er billligst, mens Danmark er blant de dyreste landene for campingferie! Foto: ADAC.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyskland, Sverige og Østerrike er de landene det er billigst å reise på campingferie i, ifølge en pristest gjort av tyske ADAC.

ADAC er en bilist-organisasjon tilsvarende Norges Automobil-Forbund (NAF). men de er større og gjør mye mer av tester både på reiserelaterte temaer, utstyr, kollisjonstester, barnesetetester og mye annet.

Hvert år innhenter de priser på hva det koster å leie seg inn på campingplasser i Europa – og kan dermed kåre de billigste og dyreste landene for campingturistene.

Vi gjør oppmerksom på at prisene vil variere også innenfor samme land, på samme måte som priser på hotell og restauranter. Som du også kan se av prisene nedenfor, vil du finne både billigere og dyrere campingplasser i alle land.

Sverige blant de billigste

Dette er verdt å merke seg med en gang:

Om du fremdeles ikke har bestemt deg for hvor du skal campere i sommer eller hvorvidt du skal velge Sverige eller Danmark – så kan dette kanskje hjelpe deg med å bestemme deg:

  • Tyskland er det aller billigste landet å campe, med de laveste prisene på campingplassene.
  • Svenske campingplasser er billigere enn danske.
  • Østerrike er tredje billigste land for camping.

Men, er det egentlig store prisforskjeller, lurer du kanskje?

Ja, det er det: Mens en gjennomsnittlig døgnpris for to voksne og en 10-åring på en campingplass i Tyskland er på 276 kroner, er tilsvarende pris i det dyreste campinglandet Sveits, 444 kroner.

Danmark blant de dyreste

I bunnen av lista, med de dyreste campingplassene, finner vi altså Sveits og deretter Italia med en gjennomsnittlig døgnpris på 440 kroner.

Danmark er også blant de dyreste, med en gjennomsnittspris på 392 kroner.

Ifølge ADAC, er Kroatia landet med den største prisoppgangen fra i fjor, det har altså blitt dyrere å ta campingferien der enn det har vært tidligere.

Nederland og Kroatia er nå ganske likt priset om vi ser på gjennomsnittspris for overnatting på campingplass, med en døgnpris på 388 kroner.

Du kan se alle prisene i tabellen nedenfor.

Dette koster en natt på campingplass

Land Laveste pris Høyeste pris NOK Gjennomsnittspris
Sveits259710444
Italia230721440
Danmark218560392
Nederland228683388
Kroatia223608388
Spania218580379
Frankrike174691353
Østerrike212456334
Sverige206407295
Tyskland115424276

Tabellen viser prisspennet mellom billigste og dyreste campingplass i midterste kategori i landene. Snittprisen er et vektet prisgjennomsnitt for alle campingplassene i denne kategorien. Prisen er for en overnatting for to voksne og et barn (10 år) inkludert oppstillingsplass for bil og campingvogn, strøm (5 kWh), tre x varmdusjer og turistskatt. Vi har regnet om prisene fra euro til norske kroner 5.juni 2018.

Obs! Slik kan du kutte campingprisen!

Som tidligere nevn, og som du også kan se av tabellen:

Det er store prisforskjeller også innad i et land.

Camping i Sverige koster for eksempel fra 206 til 407 kroner, og i Danmark spenner prisene fra 218 til 560 kroner.

Et av rådene som ADAC gir for å kutte kostnadene ved campingferie, er å nettopp sjekke prisene hos flere.

Og om pris er viktig for deg, så velg heller campingplass lenger inn i landet enn ute ved kysten – der vil prisene være høyere.

Et annet tips, for deg som tenker deg enten til Middelhavet eller til Alpene: Middelhavsferien blir ifølge ADAC billigere i Frankrike enn i Italia, og det er billigere med Alpeferie i Tyskland enn i Sveits.

Husk også: Tilleggskostnader langs veien eller på plass, som bompenger, mat og drikke, har potensial for kutt dersom du planlegger ferien godt og er prisbevisst underveis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer