Gebyr for billettendringer:

Dette koster endring av navn og dato på billettene dine

Ønsker du endring på billetter ved noen selskaper, må du ut med dyre dommer - i verste fall på flere tusen kroner hos flysleskapet SAS.

STOR FORSKJELL: Det er en betydelig forskjell på gebyrer ved endring av navn og reisedato på fly- og fergebilletter. Foto: Foto: Ervland
STOR FORSKJELL: Det er en betydelig forskjell på gebyrer ved endring av navn og reisedato på fly- og fergebilletter. Foto: Foto: Ervland Vis mer
Publisert

De fleste av oss har vel bestilt en tur på enten ferge eller fly, men plutselig er det noe som dukker opp - dermed er det behov for å endre enten reisedato eller navnet som står på billetten.

Uansett hvor du skal eller hva som er transportmiddelt kan det variere hvilke rettigheter du har, og hvilke gebyrer som medfølger å bytte navn, dato eller å avbestille billetten.

I noen tilfeller kan faktisk det å endre dato på billetten ende med å bli dobbelt så dyrt som billetten faktisk kostet.

SAS gebyrversting

Vi har undersøkt gebyrene ved navne- og datobytte hos flyselskapene SAS, Norwegian, Ryanair og Widerøe, fergeselskapene Color Line, Stena Line og DFDS og transportselskapet Vy.

Ut ifra hvilket selskap du har bestilt billett gjennom, må du ut med ganske så forskjellige summer. I verste fall kan gebyrene komme på flere tusen kroner, noe som er ganske så kjedelige penger dersom du i første omgang var heldig å få en relativt rimelig billett. Dette gjelder blant annet SAS og Ryanair, der førstnevnte er gebyrversting med opptil flere tusen i gebyr for enkelte av sine datoendringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer