Billigste familiepark

Dette koster familieparkene i sommer

Vi har sjekket prisene hos fem store parker – regn ut hva det vil koste med ditt reisefølge.

POPULÆRT: Tusenfryd står høyt på ferieønskelista for mange barn, men familien må belage seg på å bruke over 2000 kroner bare for å komme inn. Foto: Pål Joakim Pollen
POPULÆRT: Tusenfryd står høyt på ferieønskelista for mange barn, men familien må belage seg på å bruke over 2000 kroner bare for å komme inn. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiserestriksjonene er langt færre enn de har vært de siste to åra i forbindelse med pandemien, men selv om mange endelig kan reise til utlandet, er det fortsatt en del som også i år har valgt seg Norge som ferieland.

Blant favorittaktivitetene for barnefamilier er å besøke en familiepark, og DinSide har sjekket prisene på tre gitte datoer i sommer hos fem av de største parkene:

  • Bø Sommarland
  • Dyreparken i Kristiansand
  • Hunderfossen
  • Kongeparken
  • Tusenfryd
TEST: Kongeparken har mye for de minste, men passer det for de litt eldre barna også? Vi har testet! Video: Eilin Lindvoll / Dinside Vis mer

Over 2000 kroner for tobarnsfamilien

DinSides prissjekk viser seg at en familie med to voksne og to barn på 9 og 12 år må belage seg på å betale over 2000 kroner for en dag i flere av parkene, inkludert parkering av bilen.

Parkene har varierende priser basert på når du besøker dem – de er alle dyrere midt i juli enn midt i juni, for eksempel. Og samtlige tar betalt for å parkere bilen, der prisene varierer fra 60 til 100 kroner.

2 voksne, 2 barn + parkering

Park 12. juni 14. juli 12. aug Sesongkort
Tusenfryd2106 kr2146 kr2106 kr4146 kr
Kongeparken1755 kr1795 kr1795 kr4796 kr
Bø sommarland1506 kr1626 kr1506 kr3946 kr
Hunderfossen2027 kr2111 kr2027 kr5591 kr
Dyreparken1996 kr2136 kr1996 kr7136 kr

Regn ut prisen for ditt reisefølge lenger ned.

Dyrest av parkene er Tusenfryd, mens du slipper rimeligst unna om du går for en dag på Bø Sommarland. De to er for øvrig parkene med de laveste sesongkortprisene, og på Tusenfryd er det spart inn etter to besøk. For et par hundrelapper ekstra per hode får du sesongkort som gjelder i begge disse parkene, samt flere andre i Europa.

MAGASUGET: En av Bø Sommarlands mest kjente attraksjoner er det 26 meter høye Magasuget (sklia til høyre), som ble åpnet i 1986. Foto: Pål Joakim Pollen
MAGASUGET: En av Bø Sommarlands mest kjente attraksjoner er det 26 meter høye Magasuget (sklia til høyre), som ble åpnet i 1986. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Høyde eller alder?

Hva som regnes som «barn» varierer mellom parkene. Fire av parkene bruker høyde som kriterium for hva man må betale for billetten, mens Dyreparken er den eneste av parkene der prisen bestemmes av barnets alder.

Barn under 95 centimeter kommer gratis inn på Tusenfryd og Bø Sommarland, mens de må være under 90 centimeter på strømpelesten for å komme inn gratis på Kongeparken og Hunderfossen. I Dyreparken betaler man fra barnet er tre år gammelt.

For dem som har med besteforeldre eller andre med honnørkort, tilbys de også varierende rabatter. Samtlige parker har en honnørpris, men kriteriene for hvem som innvilges rabatten varierer fra park til park, så der bør du eventuelt sjekke ut parkens nettsider.

Sjekk hva det koster for din familie

Under har vi laget en kalkulator der du kan legge inn ditt reisefølge og få regnet ut hva det vil koste å besøke de fem parkene på tre gitte datoer i sommer, i tillegg til hva det vil koste for sesongkort til alle sammen.

Bare én dag

Prisene har vi hentet fra parkenes nettsider, og vi har bare sett på prisene for én dag i parken. Noen parker tilbyr en rabattert «dag 2-billett» på vei ut, mens andre tilbyr deg å kjøpe 1–4 dager når du bestiller, da med lavere dagspris om du er der mer enn én dag.

Merk at vi for Dyreparken i Kristiansand bare har sett på prisene i selve dyreparken, og ikke for badelandet som ligger ved siden av. Tilsvarende for Hunderfossen, som har Barnas Gård som et ekstra besøkssted.

Sesongkort kan lønne seg

Når det gjelder sesongkort, har vi brukt prisene på et «vanlig» sesongkort som gjelder alle ordinære åpningsdager i den aktuelle parken. Noen tilbyr rimeligere sesongkort som bare gjelder i deler av sesongen, mens andre tilbyr dyrere sesongkort som også gjelder i andre parker, eller for flere deler av parken enn hoveddelen. Noen steder kan sesongkort gi andre fordeler, som gratis parkering, rabatt på mat i parken og liknende.

Har du huket av for bil over, regnes parkering med i sesongkort-prisen.

Som du ser er sesongkortet tjent inn allerede etter to besøk til Tusenfryd (om vi ser bort fra rimelige dag 2-billetter som kan kjøpes på vei ut), mens du må besøke Dyreparken ved fire anledninger om det skal lønne seg med sesongkort.

Rabatter

Husk at det kan være at du har et medlemskap som gir deg rabatt på billettene. For eksempel får Obos-medlemmer rabatt i flere av parkene.

Mange går fort glipp av slike rabatter fordi de glemmer at de har dem – i artikkelen under finner du en solid oversikt:

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer