Skiferie:

Dette koster heiskortene

Nå sesongåpner de norske skianleggene.

VINTERSTEMNING: Snøfallet har skapt vakker stemning i fjellet. Her er utsikten fra Hafjell. Foto: Espen Haakenstad
VINTERSTEMNING: Snøfallet har skapt vakker stemning i fjellet. Her er utsikten fra Hafjell. Foto: Espen Haakenstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger an til en hvit jul i mange norske skianlegg. Naturlig snøfall har sammen med snøproduksjon via snøkanoner sørget for gode forhold i mange anlegg. Og nå er det den endelig klart for sesongstart.

Åpningshelg

- Vi står endelig foran en stor åpningshelg for alpinanleggene i Norge. Etter en mild november har kulden nå lagt seg over store deler av landet og det har vært bortimot perfekte forhold for snøproduksjon. I tillegg har det kommet natursnø i ulike mengder rundt om i landet som bidrar til å skape ekte vinterstemning. Mange skidestinasjoner og alpinanlegg har sesongstart denne helgen, og deretter følger mange på neste helg. Det er fantastiske forhold og et tilbud for alle over store deler av landet, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner.

Bransjeforeningen representerer 95 prosent av alpinbransjen i Norge med sine over 200 medlemmer.

Skibakkevarsel

Dersom du vil vite hvordan forholdene er i de ulike skibakkene så kan du bruke nettsiden fnugg.no

- Dette er en nettside vi kaller for «alpinbransjens svar på Yr» og der finner man åpne heiser og bakker, snømengde, løypekart, åpningstider, webkamera og mye mer. Tjenesten er helt reklamefri og den er eiet og drevet av alpinbransjen selv, med ansatte ute i anleggene som daglig oppdaterer snøfall og forhold ute, sier Camilla Sylling Clausen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer