Dette koster moroa

Her er en oversikt over hva det koster å kose seg på fornøyelsesparker i Skandinavia i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

I denne pristesten har vi tatt utgangspunkt i billettpriser for høysesongen. Billettene er dagspass og skal gi adgang til de fleste av parkenes aktiviteter. I flere av parkene er det riktignok fri entrè for voksne og barn (oversikten finner du ved beskrivelsene av hver park - se lenkene til høyre), men er du av den forlystende typen, på jakt etter adrenalin, er det dagspass som lønner seg. Slik går du for eksempel ikke glipp av Dæmonen og Det gyldne Tårn i Tivoli i København, Balder i Liseberg eller Falken i Fårup Sommerland. Mange av parkene har også familierabatter, som gjør at prisen blir lavere enn den du finner i tabellen. Familierabattene vil som regel gjelde for to barn og to voksne.

I noen parker er det for øvrig satt en øvre grense på ti turer per forlystelse, selv om du har dagspass, som i Dyrehavsbakken i Danmark. Noen steder må du også betale ekstra for enkelte aktiviteter, som for eksempel på Liseberg i Gøteborg, der du betaler 40 kroner i tillegg for å ta spøkelsestoget Gasten.

I de fleste av parkene slipper barn under fire år inn gratis. Barn under 95 cm likeså. Flere steder avgjøres barne- og voksenbillettene med om du er over eller under 120 cm. Ellers gjelder ofte barnebillettene for barn mellom 4-12 og 4-15 år. Merk også at det fins ulike aldersgrenser for barn på de tøffeste turene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer