Dette koster safaridrømmen

Mange av oss drømmer om safari og "the big five". Vi har sjekket hva det koster å oppfylle safaridrømmen.

Illistrasjonsfoto
Illistrasjonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er etter hvert mange tilbydere av safarireiser. Vi har sett på prisene til Afrika i april, og der er det selvsagt mange muligheter. Om du ønsker en ren safariferie, eller safari kombinert med avslapping og badeliv på hvite strender: Her er prisene.

Du finner inngangen til prisoversikten lenger ned på denne siden.

Drømmer du?

Drømmer du om å reise på safari? (Avsluttet)
Ja(90%) 245
Nei(4%) 12
Vet ikke(3%) 9
Tør ikke(2%) 5
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Dette koster safaridrømmen

 1. Safaripriser


Populære destinasjoner med bredt utvalg

Vi har tidligere skrevet en "miniguide" til safariferien, hvor vi tipser om ulike land, steder og sesongvariasjoner for safari i Afrika. Og i Afrika er safarimulighetene gode; Kenya, Tanzania, Botswana, Sør-Afrika og Namibia – for å nevne noen. Som du vil se av prisoversikten er Kenya og Sør-Afrika gjengangere hos mange av reiseselskapene. Ser vi kun på Kenya-reisene, ser vi at prisene varierer fra 8.995 til 27.900 kroner. Men reisens varighet og innhold er selvsagt forskjellig.

Varierende priser

Fra prisoversikten ser vi at en safarireise i Afrika kan være så mangt. Fra ørkensafari i Tunisia, til kombinasjonsreise med safari i Kenya og luksusbadeferie på Mauritius. Ørkensafarien, som selvsagt på ingen måte kan sammenliknes med en safari i Kenya - men som jo også er en safari, koster fra 6.995 kroner i april. Dette er den desidert rimeligste safarireisen til Afrika som vi har funnet med avreise i april. I det øvre prissjiktet finner vi en toukers kombinasjonstur med safari i Kenya og luksusbadeferie på Mauritius. Denne reisen koster 27.900 kroner.

Ikke sammenliknbare priser

Når du klikker deg inn på prisoversikten er det viktig å huske at prisene ikke er sammenliknbare. Reisens varighet, antall dager med safari og selvsagt standarden på losji og graden av mat inkludert, kan variere svært. Dersom du har besluttet deg for å satse på en safariferie, bør du fremlegge dine ønsker for flere aktører og be om pris på hele pakken. Husk også å sette deg godt inn i hva som inngår i pakken – og hva du må regne med av tilleggskostnader.

Prisoversikten er kun ment som et overblikk over hva du må regne med å betale for safariferien, eller sett på en annen måte: Hva du kan håpe å slippe unna med. Husk at prisene også varierer med sesong, og at sesongene ikke er de samme i alle afrikanske land. Når det er høysesong i Botswana, er det for eksempel regn og lavsesong i Kenya. Mer om dette kan du lese i denne artikkelen.

 • Klikk her for å komme til prisoversikten.
 • Mer om safari på DinSide

 • Egen afrikansk lodge med Store Verden

 • Finn din safaridrøm; tips om afrikasafari

 • Kenya i bilder


 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer