Coronaviruset

Dette krever flyselskapene av munnbindet ditt

SAS og Norwegian krever at du bruker munnbind når du skal fly, og du må ha det med selv. Må du bruke en spesiell type munnbind?

JA TIL HJEMMELAGET MUNNBIND: SAS sier ja til hjemmelaget munnbind - men nei til skjerf og tørklær. Norwegian har ikke detaljene klare ennå, men begge selskapene sier det vil være krav om at passasjerer skal bruke det fra 18. mai. Foto: NTB scanpix
JA TIL HJEMMELAGET MUNNBIND: SAS sier ja til hjemmelaget munnbind - men nei til skjerf og tørklær. Norwegian har ikke detaljene klare ennå, men begge selskapene sier det vil være krav om at passasjerer skal bruke det fra 18. mai. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en større pressekonferanse der EU-kommisjonen onsdag la fram sine planer og tiltak for reiselivet fremover, gikk både SAS og Norwegian ut med informasjon om at de vil innføre bruk av munnbind fra 18. mai.

Mange flyselskaper internasjonalt har allerede innført krav om bruk av munnbind om bord - og noen steder er det også krav om å bruke munnbind ved gaten og på lounger.

Men stiller SAS og Norwegian krav til hva slags munnbind man må bruke? Eller kan du for eksempel bruke et du har laget selv?

SAS: Kan bruke hjemmelaget

John Eckhoff, pressesjef i SAS Norge, sier til Dinside at du ikke kan bruke et skjerf - men at du godt kan bruke et som er hjemmelaget:

- Det skal være en maske som dekker nese og munn og som er ment for formålet – altså ikke skjerf, tørkle og lignende.

- Kan det også være munnbind man har sydd eller laget selv?

- Ja, av miljøhensyn er det bra å benytte masker som kan gjenbrukes og som bidrar til at du unngår å spre eventuell dråpesmitte. Den må dekke nese og munn. Den reisende bør også gjøre seg kjent med eventuelle krav til munnbind ved sin sluttdestinasjon om reisen går til andre land, sier Eckhoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer