Dette landemerket er favoritten

Eiffeltårnet kommer til topps i en ny avstemning.

Eiffeltårnet er verdens landemerke nr 1, ifølge denne kåringen. Foto: SXC
Eiffeltårnet er verdens landemerke nr 1, ifølge denne kåringen. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er hotellbestillingstjenesten Hotels.com som har latt leserne stemme over hvilket som er verdens favoritt-landemerke. Etter drøye 10.000 stemmer fra fem kontinenter, er det Eiffeltårnet i Paris som går seirende ut av avstemmingen.

Cirka 16 prosent av de som har stemt, synes at Eiffeltårnet er verdens landemerke nr. 1.

Det er lite som skiller andre- og tredjemann på lista: Andremann på lista er Peterskirken i Vatikanstaten, med 9 prosent av stemmene. På tredjeplass er det indiske kjærlighetspalasset Taj Mahal, med 8 prosent av stemmene.

Oslos landemerke

I forbindelse med rivingen av Holmenkollen, som var Norges største turistattraksjon, inviterte vi i DinSide leserne til å stemme over hvilket bygg i hovedstaden som fortjener tittelen Oslos landemerke. Av de kandidatene som vi hadde plukket ut, var det Operaen som gikk av med seieren - med 56 prosent av stemmene.

Vigelandsparken og Monolitten er nummer to på lista, med 22 prosent av stemmene - og Akershus Festning er tredjemann på lista og ganske langt bak, med 8 prosent av stemmene.

Hva er Norges flotteste landemerke? Del dine meninger i debattforumet nedenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.