Dette må du gjøre

St. Petersburg har mye å by på. Du får neppe med deg alt på noen dager. Her har du listen over hva du må gjøre når du besøker byen. Tekst og bilder: Eirik Rønjum

Publisert
Sist oppdatert

St. Petersburg blir fortsatt av mange, ikke minst av byens innbyggere, regnet som Russlands kulturelle hovedstad. Sentrum av byen er i seg selv et museum, og kulturtilbudene er enorme. Om kvelden kan du velge mellom klassisk musikk, opera, ballett eller rockekonserter. Eller du kan kaste deg ut i et hektisk natteliv.

Vårt råd er å planlegge hva du vil se og gjøre før du reiser. Ikke prøv å få med deg alt. Du vil ikke klare det likevel. Men enkelte ting må du få med deg.

Vinterpalasset

Vinterpalasset var Tsarens residens frem til revolusjonen i 1917. Det gigantiske byggverket kledd i grønt, hvitt og gull er så vakkert at det kan ta pusten fra deg. Om kvelden ligger palasset badet i flombelysning ved bredden av elven Neva. Gå ikke glipp av dette magiske synet.

Vinterpalasset er i dag den største delen i kunstmuseet Eremitasjen. Den verdensberømte utstillingen byr på verker av blant annet Picasso, Van Gogh og Rembrandt. Er du ikke interessert i kunst, bør du likevel løse inn en billett bare for å se luksusen som en gang omga den russiske herskeren.

Nevskij Prospekt

Nevskij Prospekt er hovedgaten i St. Petersburg og uten tvil den mest berømte gaten i Russland. Den nesten fem kilometer lange avenyen strekker seg fra Aleksander Nevskij Klosteret til Admiraliteten og Vinterpalasset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer