Dette MÅ du se i Aten

Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Gamlebyen og Akropolis (ca. 2 timer)

Har du ikke tid til mer må du sørge for at du får deg en tur gjennom gamlebyen og opp på Akropolishøyden. Det går bare ikke an å være i Aten uten å få med seg dette. Start utflukten fra Dionysiou Areopagitou rett nedenfor Akropolis, en tidligere tungt trafikkert gate som nå har blitt en vakker gågate. Ved inngangen til Akropolishøyden kjøper du billett til alle attraksjonene. Det koster bare 12 euro, og gir deg muligheten til å komme ut på andre siden, rett ut i gamlebyen. Dessuten er det greit å bidra litt til vedlikeholdet av bygningene. Hopp over Dionysos, det greske teateret som ligger rett nedenfor Parthenon, den største bygningen på Akropolis. Fra toppen av høyden ser du rett ned på teateret, og inntrykket er like bra derfra. Det holdes for øvrig fortsatt forestillinger der på varme sommerkvelder.

Gummisåler

Belag deg på mange turister og kødannelser, og husk for guds skyld sko med gummisåle. Marmoren er blankpolert enkelte steder etter all trafikken, og mang en feit amerikanerrumpe har nok fått et ublidt møte med det harde underlaget. Festlig for alle andre, naturligvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer