SOMMERFERIE 2021:

Dette må du sjekke

Det er ikke enkelt å få nytt pass.

SJEKK DATOEN: Se etter utløpsdatoen på passet før du bestiller drømmeferien. Foto: Gjensidige
SJEKK DATOEN: Se etter utløpsdatoen på passet før du bestiller drømmeferien. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden åpner igjen, og nå drømmer mange om ferie utenlands. Men ferien kan stoppe før den i det hele tatt starter, dersom du ikke har dokumentene i orden.

En fersk undersøkelse gjort av Ipsos for Gjensidige viser at 50 prosent sier at de gleder seg til ferie i utlandet når samfunnet gjenåpner, skriver forsikringsselskapet Gjensidige i en pressemelding.

- Politiet melder samtidig om lange ventetider for å bestille nytt pass. Åpner regjeringen for reiser til flere land, blir nok ikke dette noe lettere, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, i pressemeldingen.

Politidirektoratet opplyser at 700.000 personer årlig fornyer passene sine. I 2020 ble det søkt om 400.000 færre pass enn i et normalår. Det vil si at en million nordmenn kan ha for gamle pass, heter det i meldingen.

- Derfor er det et felt i passet som en må sjekke ekstra nøye, sier Voll. Det er gyldighetsdatoen som står nederst på siden i passet.

Har du giftet deg eller byttet navn på andre måter, må du også ha nytt pass.

Barnas pass har kortere gyldighet enn for de voksne, så her er det ekstra viktig å sjekke nøye.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer