Reiseforsikring

Dette må du sjekke

Derfor kan du ikke alltid stole på reiseforsikringen din.

REISEKLAR: Er du klar for ferie med reiseforsikringen og passet på plass? Foto: Odd Roar Lange
REISEKLAR: Er du klar for ferie med reiseforsikringen og passet på plass? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være mange grunner til å se over reisebudsjettet en ekstra gang. I mange tilfeller er det mulig å kutte noen utgifter, og å sørge for at man ikke betaler to ganger for samme ting.

Er gratis flysetebestilling inkludert i flybilletten? Er det smartere å ta med to kofferter i stedet for én koffert med kostbar overvekt?

HJEMMELAGET: Du har kanskje alt du trenger på kjøkkenet for å lage din egen rengjøringsspray. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Og hvordan er det med reiseforsikringen?

For å ta det enkleste når det gjelder den: Ikke kutt ut reiseforsikring.

På liv og død

Det kan ende i personlig ruin fordi du må dekke en kostbar sykehusregning i utlandet.

Andre ender opp med en svimlende dyr hjemtransport på sykebåre.

Noen opplever dessverre også store kostnader og problemer til å hente hjem urnen eller kisten med et avdød familiemedlem som har gått bort under ferien i et annet land.

Før du reiser bør du lese gjennom vilkårene til reiseforsikringen din. Der finner du garantert mye viktig informasjon.

Og det er viktig å oppdage detaljen som er viktig for reisen din.

Noen tror at en helårs reiseforsikring dekker en reise som varer inntil ett år. Men dette er ikke korrekt.

Forsikringsselskapene har egne maksimalgrense for hvor lenge en reise kan vare. Denne må du sjekke før du drar.

Men hva med reiseforsikringen som er gratis via kredittkortet hvis du betaler mer enn halve reisen med kredittkort?

Vær klar over dersom du reiser med bil, må du betale minst halvparten av drivstoffutgiftene med kredittkortet. Her må du passe godt på.

«Kredittkortforsikringen» dekker sånn som forsinket bagasje, forsinket avgang og avbestilling. Men i mange tilfeller vil en god helårs reiseforsikring være bedre enn kredittkortets.

Hva bør du gjøre

En DinSide-leser har sendt oss sitt reisespørsmål. Vedkommende forteller at MasterCard dekker tre måneder, dersom reisen betales med dette, men lurer på om man kan få den siste måneden i en firemåneders tur dekket med sin helårs reiseforsikring uten å betale dyrt for utvidelse av dekningen.

- Med helårs reiseforsikring er du dekket fra du går ut døra hjemme og vanligvis i 60 til 90 dager i strekk. Helårs betyr reiser gjennom hele året, ikke nødvendigvis langtidsopphold, svarer Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende.

Kan ikke starte opp etter start

- Betaler du reisen med kredittkort, kan du også få en forsikring på kjøpet. Noen ganger dekker den mye, noen ganger dekker helårsforsikringen mye mer.

For å være dekket utover den inkluderte reiseperioden, må du enten hjemom, eller kjøpe en fortsettelsesforsikring. Den blir blant annet priset ut fra hvor du er og hvor lenge du blir borte. Du kan dessverre ikke «starte opp» forsikringen etter at du har reist.

Det kan bli en knalldyr reisetabbe.

- Avhengig av hvor langt oppholdet er, kan du kjøpe en utvidet reiseforsikring, en privat forsikring lokalt, eller en egen forsikring for langtidsopphold, forklarer Heidi Tofterå Slettemoen.

Sørg for utvidelse

Kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If reiseforsikring sier dette:

- I et slikt tilfelle vil vår reiseforsikring Helår dekke fra start, parallelt med kredittkortforsikringen. Normalt sett dekker forsikringen 45 sammenhengende reisedager. Og 60 dager med super-dekning, men kunden kan utvide helt opp til 180 dager ved å kontakte oss i forkant av reisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer